Hamilton, singur împotriva tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul din „Marele Circ“ şi-a atras antipatia celorlalţi piloţi din cauza stilului de pilotaj, şi riscă să înfrunte o coaliţie care să-i blocheze drumul spre titlul mondial. Lider în clasamentul general, Hamilton poate câştiga titlul suprem în Marele Premiu al Chinei care va avea loc mâine. Cursa va fi transmisă în direct de către TVR 1 începând cu ora 10.00.

Cu două Mari Premii rămase de disputat, lupta la vârf s-a încins la maximum în Formula 1. După cursa haotică de acum două săptămâni de la Fuji, în care principalii contracandidaţi la titlu, Lewis Hamilton şi Felipe Massa, au fost penalizaţi şi au terminat în pluton, duelul pentru lauri se dă în trei.

În ecuaţie a intrat şi polonezul Robert Kubica, cel care se află acum la şapte puncte în spatele lui Massa şi la 12 în spatele lui Hamilton. Diferenţa nu este deloc mare, având în vedere ce s-a întâmplat anul trecut. Atunci Hamilton avea 17 puncte avans faţă de Raikkonen înainte de China şi Brazilia, însă britanicul a reuşit doar două puncte în ultimele două curse, în timp ce finlandezul le-a câştigat pe ambele.

Dacă Hamilton va câştiga cursa de mâine, iar Massa se clasează mai jos de locul 3, atunci britanicul este campion. O poate face chiar şi în cazul în care brazilianul se impune în China, dar atunci Hamilton trebuie să se claseze cel puţin pe locul 4. 

Coaliţie anti-Hamilton

Lider în clasamentul general atunci, ca şi acum, britanicul avea însă anul trecut un singur adversar, iar diferenţa era una aproape incredibil de recuperat. Acum se pare că toată lumea este împotriva lui.

Mai mulţi piloţi s-au declarat împotriva stilului agresiv de pilotaj al britanicului, ba mai mult, spaniolul Fernando Alonso spune că i-ar sprijini pe Massa sau pe Kubica în lupta pentru titlu. Desigur Alonso e dornic de o revanşă, fie ea şi indirectă, în faţa celui din cauza căruia a fost nevoit să se despartă de McLaren.

Jarno Trulli s-a arătat, de asemenea, deranjat de atitudinea lui Hamilton în Japonia, acuzându-l că l-a făcut să piardă secunde preţioase în duelul său cu Nelsinho Piquet. Cel care i-a „furat” titlul lui Hamilton anul trecut, Kimi Raikkonen, şi-a exprimat şi el  nemulţumirea faţă de manevrele nebuneşti ale britanicului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite