Hamilton, un pole position pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, a răspuns în stilul propriu tuturor acuzaţiilor venite din partea competitorilor săi referitoare la stilul său agresiv de pilotaj. După sesiunile

Liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, a răspuns în stilul propriu tuturor acuzaţiilor venite din partea competitorilor săi referitoare la stilul său agresiv de pilotaj. După sesiunile de antrenamente de vineri pe care le-a dominat de la cap la coadă, britanicul a reuşit să obţină prima poziţie pe grila de start în calificările care au avut loc ieri.

Hamilton a început mai slab ultima rundă de calificări, însă a revenit pe final pentru a smulge pole-ul din mâinile lui Kimi Raikkonen la doar trei zecimi de secundă. Principalul contracandidat la titlu, brazilianul Felipe Massa, a reuşit doar poziţia a treia şi va avea nevoie de un start perfect pentru a-l opri pe Hamilton.

Polonezul Robert Kubica şi-a anulat aproape orice şansă la titlul mondial, după ce s-a clasat iniţial pe locul 12, avansând apoi o poziţie în urma retrogradării lui Mark Webber. Pentru a doua oară în acest sezon Webber a fost nevoit să îşi schimbe motorul după un singur Mare Premiu şi a fost astfel retrogradat 10 poziţii, urmând să plece de pe 16. Nick Heidfeld a fost şi el “amendat” cu trei poziţii pentru că a încercat să-l încetinească pe David Coulthard în prima sesiune de calificări.

Grila de start

Linia 1: Hamilton / Raikkonen;
Linia 2: Massa / Alonso;
Linia 3: Kovalainen / Vettel;
Linia 4: Trulli / Bourdais;
Linia 5: Heidfeld / Piquet;
Linia 6: Kubica / Glock;
Linia 7: Barrichello /Rosberg;
Linia 8: Coulthard / Webber;
Linia 9: Nakajima / Button;
Linia 10: Sutil / Fisichella  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite