Hamilton, nr. 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul Lewis Hamilton este omul momentului în Formula 1, reuşind, la Hockenheim, a patra victorie din acest sezon După ce a fost cel mai rapid în calificări, Hamilton a fost de neoprit

Britanicul Lewis Hamilton este omul momentului în Formula 1, reuşind, la Hockenheim, a patra victorie din acest sezon

După ce a fost cel mai rapid în calificări, Hamilton a fost de neoprit şi în cursă, nefiind afectat nici măcar de intrarea safety-car-ului, după accidentul lui Timo Glock.

Lewis Hamilton parcă a avut o viteză în plus faţă de toţi adversarii săi din Marele Premiu al Germaniei. Sâmbătă, în calificări, a obţinut cel de-al treilea poll position din acest an şi cel de-al nouălea din carieră, iar duminică, încă după primul tur, era deja evident că doar un eveniment neprevăzut ar fi putut să-l oprească.

Britanicul se distanţa la două secunde de urmăritorul său Felipe Massa după numai un tur, reuşind cel mai bun record al pistei în turul al doilea. Avansul avea să crească simţitor în tururile următoare, în timp ce în spate, Trulli, Raikkonen şi Alonso se duelau pentru poziţia a cincea.

După ce Hamilton stabilea alte câteva recorduri pe tur, cu o cadenţă incredibilă, ordinea în cursă era bulversată de primele intrări la boxe. În turul 31, Hamilton aşezase 10,5 secunde între el şi Massa, cea mai mare diferenţă dintre cei doi de până atunci.

După numai 6 tururi a venit şi elementul neprevăzut. Lui Timo Glock îi cedează suspensia la roata stânga spate, care se desprinde, şi germanul izbeşte violent parapetul la intrarea în linia dreaptă. Safety-car-ul apare pe pistă şi cursa era relansată.

Massa nu profită de strategia echipei

Profitând de tururile parcurse în spatele safety- car-ului, majoritatea piloţilor aleg să intre la boxe. Printre cei care nu o fac sunt Lewis Hamilton, o decizie destul de ciudată a celor de la McLaren, şi Nelsinho Piquet, care a mers pe o strategie cu o singură oprire, efectuată deja.

La ieşirea safety-car-ului, Hamilton conducea plutonul cu Heidfeld şi Piquet jr. în spate. Când mai erau 17 tururi, Hamilton iese la boxe pentru ultima oprire şi, practic, în acel moment Felipe Massa devenea favoritul cursei, în faţa lui stând doar neexperimentatul Nelsinho Piquet, cu Heidfeld intrat şi el la standuri.

Însă Massa este ajuns din spate de Hamilton care declanşează un atac furibund asupra brazilianului. Massa nu rezistă, este împins pe trasa exterioară de un Hamilton perfect şi muşcă iarba cu una dintre roţile din spate. Britanicul scapă ca din puşcă, trece ca vântul pe lângă Piquet jr. şi nu se mai opreşte decât pe culoarul învingătorilor de la boxe.

Nelsinho obţine cel mai bun rezultat al său din F1, locul doi, adoptând o strategie cu o singură oprire, ce a dat roade, în timp ce Massa trebuie să se mulţumească doar cu ultima treaptă a podiumului.

Clasament general

1. Lewis Hamilton 58
2. Felipe Massa 54
3. Kimi Raikkonen 51
4. Robert Kubica 48
5. Nick Heidfeld 41
6. Haikki Kovalainen 28
7. Jarno Trulli 20
8. Mark Webber 18
9. Fernando Alonso 13
10. Rubens Barrichello 11

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite