Hamilton, noul lord al Formulei 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul este cel mai tânăr campion mondial din istoria Marelui Circ. Finalul sezonului de Formula 1 l-a încoronat campion mondial pe Lewis Hamilton. Victoria sa a fost consfinţită în ultima rundă, chiar în Brazilia, patria rivalului Felipe Massa.

Lewis Hamilton, de la McLaren - Mercedes, a dat lovitura în acest sezon de Formula 1, devenind campion mondial la 12 ani de când un alt britanic, Damon Hill, aducea ultimul titlu ţării sale. Hamilton s-a încoronat chiar pe terenul marelui său rival, brazilianul Felipe Massa, de la Ferrari, care a fost susţinut de peste 100.000 de fani pătimaşi.

 Britanicul se poate mândri şi cu faptul că a stabilit două noi recorduri, fiind cel mai tânăr campion mondial din Marele Circ, la numai 23 de ani şi, totodată, primul pilot de culoare care s-a încoronat în Formula 1.

 De cealaltă parte, marele învins, Felipe Massa, a plecat de pe prima poziţie a grilei, dar acest avantaj nu l-a ajutat să-l detroneze pe Hamilton. Finalul a fost dramatic.

Germanul Sebastian Vettel a fost foarte aproape să producă surpriza, dar britanicul a revenit imediat pe poziţia a cincea, depăşindu-l pe Timo Glock. Dacă Hamilton l-a învins pe Massa, cei de la Ferrari se pot consola, eventual, cu faptul că şi-au devansat “duşmanii”,  pe MCLaren – Mercedes, obţinând titlul în clasamentul pe constructori.

Clasament cursă

1.Felipe Massa (Ferrari)
2.Fernando Alonso (Renault)
3.Kimi Raikkonen (Ferrari)
4.Sebastian Vettel (Toro Rosso)
5.Lewis Hamilton (McLaren)
6.Timo Glock (Toyota)

Clasament final-piloţi

1.Hamilton (McLaren) 98 puncte   
2.Massa (Ferrari) 97 puncte    3.Raikkonen (Ferrari) 75 puncte
4.Kubica (BMW) 75 puncte
5. Alonso (Renault)    61 puncte   
6.Heidfeld (BMW) 60 puncte


Clasament echipe

1.Ferrari    172 puncte
2.McLaren 151 puncte
3.BMW    135 puncte
4.Renault 80 puncte
5.Toyota    61 puncte
6.Toro Rosso 34 puncte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite