Haltere/Roxana Cocoş, nou record european de tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În incinta Hotelului Rin Grand Hotel din Capitală au continuat întrecerile Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret U-23, la care participă aproximativ 400 de sportivi din 37 de ţări de pe continent.

Până vineri, penultima zi de întreceri, halterofilii romani au stabilit un record de medalii - 26, întrecând toate aşteptările. Juniorul Leonard Cobzariu a cucerit 2 medalii de argint şi una bronz la categoria 94 kg, iar la tineret, 75 de kg, Mariana Dumitrescu a câştigat o medalie de bronz.

Joi după-amiază, multipla noastră campioana Roxana Cocoş, într-o întrecere "a nervilor" şi a rezistenţei cu rusoaica Viktoria Savenko a reuşit să stabilească un nou record european al categoriei, 69 kg, obţinând o medalie de aur şi două de argint.

"Am ştiut că va fi foarte greu. Competiţia este de un nivel foarte bun şi organizarea este una de standarde europene.Viktoria Savenko este o adversară redutabilă şi ştiam că va fi foarte dificil. Un asemenea record îmi dă curaj dar, mai întâi, trebuie să mă calific la Paris, în noiembrie, şi apoi vreau să mă gândesc şi la JO de la Londra. Deocamdată vreau să iau lucrurile pas cu pas. Am ambiţie şi voinţă şi îmi dorec foarte mult să aduc o medalie Romaniei în 2012, la Jocurile Olimpice", a declarat după concurs Roxana Cocoş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite