Haltere/Fiasco pentru Roxana Cocoş la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecată în concurs cu şanse reale la o clasare pe podium, Roxana Cocoş (21 de ani) a avut o prestaţie dezamăgitoare la Mondialele din Antalya. Cea mai mare speranţă a halterelor din România pentru o medalie la JO din 2012 a ocupat doar locul 8 la smuls, ratând complet concursul la stilul aruncat.

Multiplă campioană europeană de tineret, Cocoş a ridicat doar 101 kilograme la stilul smuls (locul 8 în această probă).Pentru a redresa situaţia, stafful tehnic a decis să rişte şi românca s-a înscris la stilul aruncat direct la 130 kilograme, o greutate la îndemâna puţinilor sportivi din lume.

Emoţionată, Roxana Cocoş nu a ridicat deloc haltera de pe podea la primele două încercări, renunţând cu totul la o a 3-a încercare, astfel că la total nu a punctat deloc.

Eşecul este cu atât mai dureor cu cât Campionatul Mondial din acest an reprezintă prima etapă de calificare pentru JO din 2012, de la Londra. Victoria la categoria 63 kilograme a revenit sportivei din Kazahstan Maiya Maneza, cu un total de 248 kg (105 kg+143 kg).

Medalia de argint a fost cucerită de halterofila Sibel Simsek (Turcia) - 241 kg (111 kg+130 kg), acelaşi rezultat fiind obţinut şi de Ouyang Xiaofang (China), clasată a treia, după criteriul greutăţii corporale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite