Halep, vedetă la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul în turneul de junioare de la Roland Garros, Simona a devenit o personalitate în oraşul său natal Revenită acasă pentru câteva zile, noua campioană a turneului de junioare

După succesul în turneul de junioare de la Roland Garros, Simona a devenit o personalitate în oraşul său natal

Revenită acasă pentru câteva zile, noua campioană a turneului de junioare de la Roland Garros, constănţeanca Simona Halep, a devenit noua speranţă a tenisului românesc.

Printre întâlniri cu prietenii şi plajă, Simona îşi rezervă în fiecare zi câteva ore şi pentru antrenamente, două ore pe terenul de tenis şi încă una şi jumătate la sala de forţă, pentru că ştie că doar munca îi poate asigura o carieră de succes.

Sfârşitul de săptămână l-a promis însă numai prietenilor, pentru a sărbători cum se cuvine victoria de la Roland Garros. Pe terenul unde se antrenează la Constanţa este deja o vedetă.

De la picii care abia pot ţine racheta în mână şi până la jucători cu părul cărunt, pentru care tenisul este doar pretextul de a face mişcare, toţi o opresc pe Simona pentru a o felicita pentru performanţa de duminica trecută. Sunt mândri că este constănţeancă, sunt mândri că o pot întâlni chiar pe terenul de tenis şi nu ezită să-i transmită încurajări.

A început tenisul la 4 ani şi jumătate

Simona s-a născut la Constanţa, la 27 septembrie 1991. Când avea doar patru ani şi jumătate a păşit pentru prima oară pe un teren de tenis. Era împreună cu fratele ei mai mare şi a fost fascinată de ce se petrece acolo, aşa încât antrenorul le-a spus părinţilor să o aducă şi pe ea.

După 12 ani de muncă asiduă, timp în care copilăria a trecut fără prea multe păpuşi sau jocuri infantile, Simona a ajuns în fruntea clasamentului de junioare. Nu colecţionează animale de pluş, aşa cum fac multe dintre prietenele de aceeaşi vârstă, ci trofee câştigate în cei 12 ani de carieră sportivă.

Simona şi-a pus o dorinţă înainte să plece spre Paris: să câştige, aşa cum a făcut-o şi idolul ei, Andrei Pavel, în urmă cu 16 ani. Şi a câştigat, deşi a concurat tot cu o româncă, Elena Bogdan.

Pentru părinţii rămaşi acasă, finala de la Roland Garros a fost o adevărată piatră de încercare. Emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât nu puteau fi acolo, în tribune, să o încurajeze. "A muncit foarte mult pentru acest turneu, dar acum important este că şi-a împlinit visul", spune, mândru, Stere Halep, tatăl Simonei.

Visează la Wimbledon şi US Open

Acum nu mai contează niciun sacrificiu pe care părinţii l-au făcut în cei 12 ani de când Simona practică tenisul, sport foarte costisitor, de altfel, căci numai o rachetă costă în jur de 200 de euro. Iar, pentru moment, nu se poate vorbi de câştiguri foarte importante în bani obţinute de sportivă.

Printre planurile de viitor ale Simonei, cele mai importante par a fi Wimbledonul şi US Open, unde ar putea participa la categoria senioare. E conştientă însă că trecerea la o categorie superioară înseamnă un efort uriaş, pe care îl va depăşi doar cu ajutorul antrenorului şi al familiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite