Gimnastică aerobică/România, campioană mondială pe echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică, ce s-au desfăşurat în localitatea franceză Rodez, România a câştigat medalia de aur în proba pe echipe, ca urmare a prestaţiilor excelente ale sportivilor Cristina Nedelcu, Valentin Mavrodineanu, Petru Porime, Mircea Zamfir, Florin Nebunu, Cosmin Muj şi Bogdan Popa.

La Rodez (Franta) s-au incheiat intrecerile celei de a 11-a editii a Campionatelor Mondiale de gimnastica aerobica, bilantul delegatiei Romaniei fiind: 2 medalii de aur (echipe si grup), 2 de argint (individual masculin si trio) si o medalie de bronz (perechi) in competitia seniorilor, la acestea adaugandu-se si locurile pe podium in cadrul Concursului Mondial pe grupe de varsta, la categoria juniori mari (15 - 18 ani): 3 aur (grup, trio si individual feminin) si una de bronz (perechi).


In urma acestor rezultate, Romania s-a clasat pe primul loc in competitiva pe natiuni, devansand Franta,China, Brazilia, Spania, Italia, Australia si Noua Zeelanda
La reusitele sportivilor nostri un aport decisiv si-a adus si antrenoarea Marcela Fumea, care a coordonat pregatirea.

Duminica, a fost ziua finalelor pentru ultimele trei probe: individual masculin, perechi si grup. Trei probe, tot atatea pozitii pe podium, cu medalii de toate culorile.

Ultima confruntare a actualei editii a Campionatelor Mondiale a adus delegatiei Romaniei inca o medalie de aur, obtinuta in proba de "grup", sportivii nostri avand, ca si in calificari, o evolutie cvasi-perfecta, ceea ce i-a determinat pe specialisti sa excalame: "Romanii sunt de neatins". Prin urmare, campioana mondiala Romania I (21.650 p) - Valentin Mavrodineanu, Petru Porime, Mircea Zamfir, Florin Nebunu, Cosmin Muj, Bogdan Popa -, urmata de China (21.550 p) si Franta (21.139 p). La randul ei, Romania II (20234 p) s-a situat pe locul 7.

Mircea Zamfir a obtinut argintul (21.600 p), in competitia individuala masculina, dupa francezul Morgan Jacquemin (22.250 p), dar inaintea australianului Kieran Gorman (21.500).
Comportare buna si pentru Valentin Mavrodineanu - Corina Nedelcu, in competitia perechilor, care s-au clasat pe locul 3 (cu 21.000 p), dupa Spania II (21.750 p) si Franta I (21.100 p).
Rezultatele din zilele anterioare

Seniori:
Echipe - aur (Cristinei Nedelcu, Valentin Mavrodineanu, Petru Porime, Mircea Zamfir, Florin Nebunu, Cosmin Muj, Bogdan Popa)
Trio - argint (Valentin Mavrodineanu, Petru Porime, Mircea Zamfir)

Concursului Mondial pe grupe de varsta:
Grup - aur (Bianca Becze, Lacramioara Caraivan, Florentina Iliescu, Delia Lacataru, Ioana Lautaru, Simona Nache)
Individual feminin - aur (Bianca Becze)
Trio - aur (Lacramioara Caraivan, Delia Lacataru, Ionela Poteleanu)
Perechi - bronz (Nicolae Barna, Ionela Cimpoi)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite