Gimnastică/Tricolorii au ratat calificarea în finala pe echipe la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu
Marian Drăgulescu

Echipa masculină de gimnastică a României a avut ghinion, în calificările la CM de la Rotterdam, fiind pe locul 9, după 10 subdiviziuni, adică prima sub linia calificantă în finală.

Cu două subdiviziuni înainte de încheierea calificărilor, tricolorii ocupau încă locul opt, ultimul care ducea în finală, dar topul s-a schimbat după ce Germania a intrat pe locul cinci. Echipele calificate în finală sunt astfel China, Japonia, SUA, Marea Britanie, Germania, Rusia, Coreea de Sud şi Franţa. După 9 ani, România ratează calificarea în finala pe echipe, încheind calificările pe locul 9, cu 350.134 puncte, dar se consolează cu calificarea la următoarea ediţie a CM (Tokyo), la care vor merge primele 24 de clasate. Gimnaştii români au ratat locul 8, la o diferenţă de doar 150 de sutimi, faţă de Franţa, care acumulase un total de 350.284 puncte.

În plan individual, România mai are la masculin un singur sportiv calificat în trei finale, Flavius Koczi, care s-a clasat pe locul 7 la individual-compus (89.398), pe locul 6 la sol (nota 15.000) şi pe locul 5 la sărituri (16.266).

De opt ori campion mondial, Marian Drăgulescu nu a reuşit să se califice în vreo finală, anunţând că mai pregăteşte participarea la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), după care îşi va încheia cariera.

La feminin, România s-a calificat în finala pe echipe, de pe locul patru al calificărilor, având şi reprezentante în finale la individual-compus şi pe aparate. Finala pe echipe feminină va avea loc miercuri, începând cu ora 18.00.

Primele 24 de echipe vor obţine calificarea directă la CM din 2011, de la Tokyo, de unde primele opt clasate se vor califica direct la JO din 2012, iar cele de pe locurile 9-16 vor concura în ianuarie 2012, pentru ultimele patru locuri calificante la Londra.

La cea de-a 42-a ediţie a Campionatului Mondial, de la Rotterdam, găzduit de “Ahoy Arena”, participă de 568 de sportivi (328 gimnaşti şi 240 gimnaste), din 69 de ţări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite