Ghiţă: „11 decembrie este ziua în care voi fi campion”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Ghiţă este primul român ce poate scrie istorie în circuitul K-1, fiind calificat în finala de 8 de la Tokyo. În primul meci, el îl va întâlni pe turcul Gokhan Saki, iar apoi, dacă favoriţii câştiga, va disputa semifinala cu Overeem, iar finala, cu Semmy Schilt. Finala K-1 este pe 11 decembrie.

„11 decembrie este ziua în care voi fi campion. Voi câştiga exact ca un samurai. Înaintea meciurilor mă gândesc ce ar face un samurai. Este ideal să te baţi ca un samurai şi să câştigi", a spus Daniel Ghiţă. Sportivul nostru nu se teme nici de primul adversar, turcul Saki, cel care vrea să răzbune înfrângerea prietenului Eroll Zimmermann. „A spus asta pentru că ei doi sunt ca fraţii. Saki e un luptător bun, are tehnică, iar când spune aşa ceva, mă motivează şi mai mult. Îi voi arăta că eu sunt cel mai bun", a mai afirmat sportivul român. Conform caselor de pariu, Daniel Ghiţă este al treilea favorit a câştigarea competiţiei, după Semmy Schilt şi Alistair Overeem.

Daniel Ghiţă a debutat în K1 în 2007, într-o gală desfăşurată în România. Atunci, el l-a învins pe japonezul Hayashi, şi de atunci a urmat ascensiunea. În 11 august 2009, el a doborât recordul lui Peter Aerts de cel mai rapid succes într-un turneu K1. Românul şi-a învins cei trei adversari în cinci minute şi 15 minute, în timp ce Aerts a făcut acelaşi licru, în urmă cu 10 ani, în şase minute şi 45 de secunde. Diferenţa este că Aerts a reuşit performanţa în gala finală în timp ce Ghiţă a făcut acelaşi lucru într-o gală de calificare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite