Gheorghiţă Ştefan a cucerit medalia de bronz la CE de lupte de la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghiţă Ştefan a luat medalia de bronz la CE de la Belgrad
Gheorghiţă Ştefan a luat medalia de bronz la CE de la Belgrad

Luptătorul român Gheorghiţă Ştefan a cucerit vineri seara medalia de bronz în limitele categoriei 84 kg, la stilul liber, la Campionatele Europene de lupte de la Belgrad, după ce l-a învins în meciul pentru locurile 3-5 pe turcul Serdar Boke.

Gheorghiţă Ştefan a trecut în primul tur de slovacul René Matejov, în optimi l-a învins pe grecul Timofei Xenidis, dar a pierdut în sferturi pe georgianul Dato Marsaghişvili. În recalificări, Ştefan a câştigat ambele meciuri, cu macedoneanul Dejan Bogdanov şi cu turcul Boke, pentru medalia de bronz.

Titlul de campion la cat. 84 a fost cucerit de Dato Marsaghişvili, care l-a învins în finală pe bulgarul Mihail Ganev. O altă medalie de bronz a revenit rusului Anzor Urişev.

În concursul feminin, Beatrice Oancea a terminat pe locul 10 la cat. 63 kg, după ce a învins-o în manşa inaugurală pe Irina Petrova (Estonia), iar apoi a pierdut în optimi la italianca Maria Diana. Iulia Ostapciuk (Ucraina) a cucerit medalia de aur, după finala cu rusoaica Natalia Smirnova, iar medaliile de bronz au revenit polonezei Monika Ewa Michalik şi turcoaicei Elif Jale Yesilirmak.

La cat. 72, Elena Diana Mudrag a ocupat locul 10, fiind învinsă în optimi de belarusa Vasilisa Marzaliuk, după ce trecuse în primul tur de grecoaica Maria Louiza Vryoni. Maja Gunvor Erlandsen (Norvegia) a cucerit aurul, Katerina Burmistrova s-a ales cu medalia de argint, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de rusoaica Natalia Varabjova şi de Maider Unda Gonzalez de Audicana (Spania).

Gheorghiţă Ştefan aduce a treia medalie pentru România la Europene, după argintul Esterei Dobre (cat. 48 kg) şi bronzul cucerit de Ana Maria Pavăl (cat. 55 kg).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite