Gheorghe Tadici, tiranul handbalului feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia nu-i va prelungi contractul selecţionerului, din cauza relaţiilor proaste pe care acesta le are cu mai multe jucătoare Până mai ieri erou după ce a adus României argintul

Federaţia nu-i va prelungi contractul selecţionerului, din cauza relaţiilor proaste pe care acesta le are cu mai multe jucătoare

Până mai ieri erou după ce a adus României argintul mondial în 2005, selecţionerul Gheorghe Tadici este în centrul unei noi controverse.

Au trecut zilele în care preşedintele federaţiei Cristian Gaţu îl lăuda pe selecţionerul Gheorghe Tadici pentru argintul obţinut la Mondialele din 2005. Ratarea podiumului şi atmosfera tensionată din lot sunt tot atâtea bile negre pentru antrenor, care şi-a pierdut aproape toată susţinerea de care se bucura până acum.

"Divorţul" dintre Tadici şi Gaţu s-a profilat încă de acum trei luni, în urma scandalului dintre selecţioner şi Luminiţa Huţupan. Atunci, jucătoarea a declarat pentru "Adevărul" că tehnicianul îşi tratează urât handbalistele şi că a fost făcută "ţărancă parvenită".

"Domnul Tadici m-a făcut nesimţită, catastrofă, ţărancă parvenită sau jalon. Plus că, dacă noi jucam prost la un moment dat, de ce nu ne ajuta dânsul cu un sfat? Eram de acord să fiu schimbată din echipă dacă jucam prost, nu să fiu jignită", a declarat handbalista la momentul respectiv. La data aceea, Gaţu a intervenit pentru a aplana conflictul, iar cele două părţi s-au împăcat, dând impresia că nu mai există niciun fel de probleme în lot.

S-au împăcat pentru moment

Tot "Adevărul" a semnalat, în exclusivitate, şi detaliile împăcării celor doi şi se părea că nimic nu mai poate tulbura apele în cadrul echipei naţionale. Din păcate, minunea a durat mult prea puţin.

Primele eşecuri de la Jocurile Olimpice, cu Norvegia şi mai ales cea cu Ungaria, au trezit noi reacţii din partea selecţionerului. Martorii oculari susţin că, enervat peste măsură de greşelile handbalistelor, Tadici a continuat să le insulte, folosind un limbaj suburban.

Astfel, conform "Gazetei Sporturilor", în timpul partidei cu Ungaria tehnicianul ar fi strigat de pe banca tehnică "Să-mi bag ...", după care ar fi înjurat-o pe Cristina Neagu, cu "Dumnezeii mă-tii, acum poţi să dai!", asta pe finalul partidei cu Ungaria, când interul Braşovului a reuşit să marcheze, tardiv, câteva goluri.

Jucătoarele evită să comenteze subiectul

Tricolorele evită, cel puţin deocamdată, să iasă în faţă cu declaraţii, preferând să vorbească la adăpostul anonimatului. "Este greu să jucăm în această tensiune, pentru că la fiecare greşeală se ţipă la noi şi se pune o presiune suplimentară", a spus una dintre handbaliste.

A fost mult timp în conflict şi cu Carmen Amariei

Conflictul dintre Tadici şi Huţupan nu a fost unul singular. Selecţionerul s-a contrat în prealabil cu interul Carmen Amariei, fapt ce a determinat-o pe aceasta să renunţe pentru un timp la naţională. Totul s-a întâmplat în 2005, an în care tricolorele au câştigat argintul mondial. Ulterior, Amariei a revenit asupra deciziei.

Vom decide pe 31 august dacă Tadici va continua la echipa naţională. Momentan nu mă pot pronunţa
Cristian Gaţu, preşedinte FRH

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite