GIMNASTICA: Forminte îi simpatizează pe italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul român al echipei feminine de gimnastică nu a reuşit încă să facă un tur al oraşului Milano împreună cu cele patru gimnaste, dar spune că şi-ar dori foarte mult să le arate fetelor Domul milanez şi Piazza del Duomo di Milano.

Nicolae Forminte vorbeşte limba italiană şi a explicat reporterilor “Adevărul” că probabil limba latină pe care a învăţat-o în liceu l-a ajutat să-şi însuşească şi italiana. “Am învăţat această limbă simplu: venind în Peninsulă.”, a adăugat românul. Tehnicianul nu uită să amintească despre similitudinea dintre numele său “Forminte” şi cel italian “Formenti”, un argument în plus pentru conceptul de “limbi surori”, folosit mereu în discuţia despre limbile română şi italiană. Antrenorul a mărturisit, de asemenea, că are o simpatie deosebită pentru cetăţenii italieni. Cunoaşte multe persoane atât din lumea sportului cât şi din alte domenii şi nu a dialogat niciodată cu ostilitate cu niciuna dintre ele. “Eu am renunţat de mult să mai judec oamenii în funcţie de naţiunea căreia îi aparţin. Pentru mine e importantă relaţia pe care o am cu fiecare individ cu care comunic.”, ne-a explicat românul. Mai mult antrenorul ne-a mărturisit că cel mai bun prieten al său este de origine italiană. Este vorba despre Roberto Meloni, preşedintele clubului Galitone. Forminte iubeşte foarte mult bucătăria mediteraneană şi încearcă cu plăcere orice reţetetă tradiţională italiană.

Gimnastica, un bun ambasador al României

Antrenorul gimnastelor românce este bine informat  cu privirea la situaţia actuală a românilor din Italia. El cunoaşte poziţia MAE faţă de situaţia din Peninsulă şi a urmărit şi vizita ministrului Diaconescu în Italia. Crede totuşi că media italiană, ca oricare alta, pentru a-şi comercializa serviciile prezintă exagerat cazurile izolate ale românilor care greşesc. Hobbyul preferat al tehnicianului român este istoria. De aceea el a declarat reporterilor “Adevărul” că ţine să le reamintescă italienilor că fascismul a apărut în Italia şi că sunt mulţi italieni care au comis delicte în afara graniţelor proprii ţări. “Fiecare dintre naţiuni are uscăturile sale.”, a completat antrenorul. De aceea el consideră că gimnastele sunt buni ambasadori ai României, dar în acelaşi timp fiecare cetăţean, indiferent de profesia sa, ar trebui să fie un bun ambasador al ţării sale. Tehnicianul regretă foarte mult că cei care ar putea lua atitudine mai des nu intervin într-o manieră mai fermă ori de câte ori românii din Peninsulă sunt denigraţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite