Funeriu" Măiestria lui Bellu şi Bitang a făcut adevărate minuni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a trimis, luni, o scrisoare preşedintelui FRG, Adrian Stoica, în care apreciază că "măiestria minunaţilor" antrenori Bellu şi Bitang "a făcut adevărate minuni" într-un timp scurt şi în care Sandra Izbaşa este numită Sanda.

"Ca român şi ca iubitor al sportului am urmărit cu mare emoţie şi, în final, imensă bucurie, concursurile din cadrul recentelor Campionate Europene de Gimnastică. Într-un timp foarte scurt, măiestria minunaţilor noştri antrenori Octavian Bellu şi Mariana Bitang a făcut adevărate minuni. Echipa feminină de gimnastică a renăscut ca pasărea Phoenix din propria-i cenuşă, iar pe feţele frumoaselor noastre gimnaste Sanda Izbaşa, Diana Chelaru şi Amelia Racea a reapărut zâmbetul victoriei. Prin munca şi talentul vostru aţi câştigat încă o dată inimile unui întreg popor!", se arată în scrisoarea ataşată unui comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul a salutat şi performanţa lui Flavius Koczi la sol, probă în care a câştigat medalia de aur, dar nu a remarcat argintul obţinut de sportiv în concursul individual compus. "La băieţi, victoria în proba de sol a lui Flavius Koczi oferă certitudinea reconfortantă că şi gimnastica masculină se află pe drumul cel bun şi că performanţele cu care ne obişnuiseră Marius Urzică, Marian Drăgulescu sau Ioan Suciu pot fi repetate. Felicitări şi antrenorilor lotului masculin de gimnastică al României Ioan Suciu, Ştefan Gal, Vasile Vug şi Marius Urzică! Suntem mândri de voi, vă asigurăm de întreaga susţinere a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi vă aşteptăm cu noi medalii dintre cele mai preţioase la viitoarele competiţii", se mai arată în scrisoarea semnataă de Funeriu.

România a ocupat locul doi în clasamentul general pe medalii de la Campionatele Europene de gimnastică de la Berlin, competiţie care s-a încheiat duminică şi în care sportivii din Rusia s-au aflat de cele mai multe ori pe podium.

Sportivii români au câştigat şase medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi una de bronz. Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au adus delegaţiei României o medalie de aur şi una de argint în finala de la sol. Sandra Izbaşa a mai câştigat o medalie de aur la sărituri, iar la individual compus feminin Amelia Racea s-a clasat a treia. La masculin, Flavius Koczi a câştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la individual compus. România a avut ca obiectiv la CE de la Berlin câştigarea a 1-2 medalii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite