UPDATE Ponor: „Dacă nu se revine, EU MĂ RETRAG!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor
Cătălina Ponor

Ministrul educaţiei Funeriu spune că va modifica legea privind renta viageră a sportivilor după ce mai multe membre ale lotului olimpic au anunţat ieri că vor părăsi în două săptamâni centru de pregătire de la Izvorani.

UPDATE Ora 16.50. Cătălina Ponor a spus că „nu eram de acord ca în gimnsatică să se poată primi renta doar după 30 de ani. Eu am întrerupt primirea rentei ca să vin la Izvorani să fac antrenamente şi mi se pare normal ca ea să revină atunci cînd renunţ din nou. Nu ştiu când mă voi retrage, dar vârsta de 30 de ani a prea mare pentru gimnastică. Dacă nu se revine, mă retrag, e cea mai bună soluţie", a spus Ponor pentru Antena 3

Ministrul Funeriu a fost prezent la Izvorani unde a discutat cu gimnastele.  La final ministru a făcut mai mai multe declaraţii."Proiectul reprezentă o dezbatere publică. Scopul nostru este să motivăm sportivii să se rerragă mai târziu din activitate iar atunci când îşi termină cariera să fie răsplătiţi aşa cum merită. Momentan nu vă pot spune nimic, proiectul urmează în viitorul apropiat să ajungă în parlement şi atunci vom şti mai multe", a declarat Funeriu la postul de televiziune Antena3.

Potrivit noii legi, renta viageră pe care gimnastele o primesc în prezent ar putea fi acordată doar după vârsta de 30 de ani.

Antrenoarea lotului, Mariana Bitang, este de părere că sportivii ar trebui încurajaţi să facă performanţă cât mai mult timp nu să se retragă cât mai repede pentru a primit beneficii. "M-au sunat ca să-mi spună că pleacă de la lot peste două săptămîni pentru că nu vor să rateze renta viageră în cazul în care se va impune limita de vârstă. Iniţial, am crezut că e o farsă nereuşită, dar după ce m-am informat şi am aflat de intenţia Autorităţii Naţionale pentru Sport, mi-am dat seama că e ceva serios", a mărturisit Mariana Bitang.

Modificarea nu i-ar afecta pe campionii olimpici, mondiali şi europeni care beneficiază deja de rentă, ci doar pe cei aflaţi încă în activitate. "Am realizat că există toate şansele ca eu şi Belu să rămânem la Izvorani doar cu Larisa Iordache, pe care să o ducem la Olimpiada de la Londra", a adăugat Bitang.

Iată care sunt gimnastele care s-ar putea retrage:

- Cătălina Ponor (24 de ani): 3 medalii olimpice, 5 mondiale, 7 europene
- Sandra Izbaşa (21 de ani): 2 medalii olimpice, 3 mondiale, 10 europene
- Ana Porgras (17 ani): 2 medalii mondiale
- Diana Chelaru (18 ani): 1 medalie mondială, 2 europene
- Amelia Racea (17 ani): 3 medalii europene
- Raluca Haidu (16 ani): 2 medalii europene

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite