Fulgerul Usain Bolt a bătut recordul la 200 m

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai rapid om de pe planetă, jamaicanul Usain Bolt, a făcut din nou senzaţie pe stadionul olimpic din Beijing, câştigând ieri proba de 200m cu un nou record mondial, 19 secunde 30 de

Cel mai rapid om de pe planetă, jamaicanul Usain Bolt, a făcut din nou senzaţie pe stadionul olimpic din Beijing, câştigând ieri proba de 200m cu un nou record mondial, 19 secunde 30 de sutimi. Bolt a doborât astfel performanţa veche de 12 ani stabilită de celebrul atlet american Michael Johnson la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996.

Bolt devine, după 24 de ani, primul alergător de la Carl Lewis încoace care reuşeşte să câştige la aceeaşi olimpiadă şi să se impună atât în cursa de 100m, cât şi în cea de 200m. Legendarul Lewis reuşise acest lucru la Los Angeles în 1984.

"Fulgerul" Usain Bolt a reuşit din nou o cursă de excepţie, distanţându-se faţă de adversarii săi încă de pe turnantă, însă spre deosebire de cursa de 100m, a tras tare pe final pentru a reuşi să coboare sub extraordinara performanţă a lui Johnson stabilită acum 12 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite