Fostul ciclist spaniol Alberto Leon s-a spânzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ciclist spaniol Alberto Leon, inculpat în cadrul operaţiunii antidoping din Spania, de luna trecută, a fost găsit mort în locuinţa sa din San Lorenzo, în apropiere de Madrid.

El a fost găsit de membri ai familiei sale, care au anunţat poliţia, scrie El Mundo, iar Cadena Ser susţine că Leon s-a spânzurat.

Leon, în vârstă de 37 de ani, şi alte 13 persoane, sportivi, antrenori şi medici, au fost reţinuţi, la 9 decembrie, în cadrul operaţiunii Galgo, care a permis confiscarea unor cantităţi importante de produse dopante.

Cele mai cunoscute persoane implicate în acest caz sunt Marta Dominguez, campioană mondială în 2009 la 3000 m obstacole şi medicul Eufemiano Fuentes, aflat şi în 2006 în centrul unui scandal de dopaj, operaţiunea Puerto.

Leon a fost pus sub acuzare în 12 decembrie, alături de alte cinci persoane reţinute, pentru trafic cu substanţe ilicite.

Printre celelalte persoane inculpate se aflau Cesar Perez, antrenorul Martei Dominguez, atletul Alberto Garcia, preparatorul fizic Manuel Pascua Piqueras şi José Alonso Valero, un fost atlet şi agent.

Leon a fost deja implicat şi în operaţiunea Puerto.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite