Forminte s-a răzgândit: ar rămâne la lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul demisionar al lotului de gimnastică feminină vrea o ofertă de la federaţie. Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost numiţi luni în funcţia de antrenori coordonatori, dar i-au cerut lui Nicolae Forminte să rămână în stafful tehnic.

Forminte nu a luat încă o decizie. „Nu am nimic cu cei doi (n.r. - Bellu şi Bitang), dar numirea lor demonstrează că federaţia îmi contestă profesionalismul şi trebuie să mă dau la o parte.

Recunosc că sunt un tip mândru şi orgolios, dar cred că fără aceste atribute nu poţi ajunge campion. Demisia mi-am dat-o încă din timpul şedinţei Comitetului Executiv şi acum trebuie să aştept termenul-limită pentru a fi aprobată.

Dacă cei de la federaţie mă vor chema, o să mai accept o altă rundă de negocieri, însă de data aceasta voi fi mult mai ferm în cerinţe. S-a înţeles greşit că vreau să ies în faţă şi să iau funcţia de antrenor coordonator, dar nici ca antrenor la sol sau sărituri nu mă întorc", a spus cel care a condus în ultimii cinci ani lotul olimpic de gimnastică feminină.

Măcinat de întorsătura pe care au luat-o ultimele evenimente din viaţa sa, Forminte s-a întors acasă, la Constanţa, pentru a-şi pune ordine în gânduri. „Nu pot să fiu liniştit! Am o familie, iar eu sunt singurul care aduce venit în casă, un copil la facultate şi trebuie să mă gândesc şi la viitorul lui, plus nişte proiecte familiale începute şi care trebuie finalizate. Noaptea trecută nu am putut dormi.

M-am plimbat pe faleză, am admirat marea şi am analizat situaţia. Trebuie să caut variante", ne-a spus antrenorul constănţean.

Rămâne lotul fără medic?

Odată cu venirea la conducere a cuplului Bellu-Bitang, lotul de gimnastică feminină s-ar putea muta pe perioada vacanţei la Izvorani. În aceste condiţii, echipa ar rămâne fără medicul Ioachim Oană, care le-a tratat pe fete începând cu Nadia Comăneci.

„Am 71 de ani şi mi-e greu să fac deplasarea până la Izvorani. Eu am colaborat cu toţi şi m-am înţeles bine cu toată lumea. Eu voi continua colaborarea cât timp vor sta la Deva", a spus medicul, cunoscut sub porecla „doctorul Nurofen" după ce, la JO din 2000, i-a administrat Andreei Răducan acest medicament interzis pe acea vreme.

"M-am plimbat pe faleză, am admirat marea şi am analizat situaţia. Trebuie să caut variante."
Nicolae Forminte
antrenor gimnastică

„Lumea aşteaptă ca Bellu şi Bitang să facă minuni"

Cuplul Octavian Bellu- Mariana Bitang ne-a obişnuit să vină de la competiţii încărcat de medalii. Odată cu readucerea lor la cârma lotului se doreşte aceeaşi performanţă.

„Lumea se aşteaptă ca Bellu-Bitang să facă minuni şi să vină de la primele competiţii cu salba de medalii de altădată. Trebuie să punem în balanţă şi să facem comparaţie între evaluarea sportului şi viaţa socială din zilele noastre. Noi am dorit să recuperăm nişte valori care să ne ajute să urcăm din nou sus. Nu spun că rezultatele lui Forminte sunt foarte rele, dar trebuia să facem o schimbare", a declarat Nicolae Vieru, preşedinte onorific al Federaţiei Române de Gimnastică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite