Finale de vis la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un weekend de poveste vom afla care este rezultatul celebrului "meci" dintre America şi restul lumii Dominaţia Statelor Unite în jocurile de echipă este evidentă şi la Olimpiadă.

Într-un weekend de poveste vom afla care este rezultatul celebrului "meci" dintre America şi restul lumii

Dominaţia Statelor Unite în jocurile de echipă este evidentă şi la Olimpiadă. Selecţionatele de peste Ocean au monopolizat finalele şi ţintesc peste tot numai aur.

Povestea Jocurilor Olimpice se încheie cu câteva finale de vis. Rusia vrea să-şi menţină invincibilitatea la handbal şi să treacă de Norvegia în turneul feminin, acolo unde România nu a putut să urce mai sus de locurile 7-8.

O altă întâlnire în care se poate întâmpla orice este între Franţa şi Islanda, la handbal masculin, selecţionata din Hexagon fiind marea favorită la cucerirea medaliilor de aur, fiind neînvinsă în competiţia băieţilor.

Messi poate lua aurul

Argentinienii sunt la un pas de a-şi apăra medalia de aur cucerită la Atena, la fotbal, acolo unde Lionel Messi a câştigat, în penultimul act, duelul cu brazilianul Ronaldinho. Chiar dacă iniţial starul sud-americanilor nu a fost lăsat de Barcelona să participe la Jocurile Olimpice, Messi este la un pas să-şi treacă în palmares primul titlu olimpic.

Argentina vrea să termine turneul final în stil de mare campioană şi să încheie întrecerea neînfrântă.
Jucătorul, în vârstă de 21 de ani, a declarat că îşi doreşte foarte mult cucerirea trofeului: "Este o competiţie pe care orice sportiv vrea s-o câştige. O medalie de aur reprezintă un lucru fenomenal".

SUA luptă pentru supremaţie

În sporturile de echipă, Statele Unite dispută şase finale din 12 posibile. Astfel, sportivii de peste Ocean vor evolua în ultimul act la baseball masculin, la volei (masculin şi feminin), vor disputa finalele la baschet şi se vor mai bate pentru titlul olimpic la polo masculin.

Baschetul pare să fie disciplina în care SUA au cele mai mari şanse să cucerească medaliile de aur, atât la fete, cât şi la băieţi. Naţionala feminină de peste Ocean porneşte favorită în partida cu Australia în timp ce "Dream-Team"-ul masculin nu a pierdut niciun joc la turneul final. Baschetbaliştii americani întâlnesc Spania în finală, actuala campioană mondială, însă specialiştii acordă prima şansă lui Kobe Bryant and Co.

Interesant va fi şi duelul la volei. Ambele finale aduc faţă în faţă aceleaşi echipe: SUA şi Brazilia, două mari puteri în acest sport. Încă din faza grupelor, cele patru selecţionate şi-au anunţat candidatura pentru ultimul act, iar pariorii le-au acordat şanse mari.

Brazilia a luat bronzul

Pentru a doua oară în ultimele patru Olimpiade, Brazilia a reuşit să câştige medalia de bronz. "Selecao" au reuşit să învingă ieri Belgia, scor 3-0, prin golurile marcate de Jo, de două ori, şi de Diego. Cele două formaţii se întâlniseră şi în faza grupelor, iar câştig de cauză au avut tot brazilienii, care au reuşit să se impună cu 1-0.

Deşi este de cinci ori campioană mondială, Brazilia nu a reuşit niciodată să câştige aurul olimpic. Cele mai bune performanţe au fost realizate în 1984 şi în 1988, când au câştigat argintul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite