Final Four-ul Champions League se va disputa în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Sporturilor şi Culturii „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti ar putea să găzduiască, în perioada 28-29 martie a anului viitor, turneul final al Ligii Campionilor la volei feminin.

Preşedintele echipei Metal Galaţi, Corneliu Mangalea, a declarat astăzi că acest lucru este posibil dacă gruparea din Moldova va depăşi faza grupelor în această competiţie. Formaţia din Galaţi este în grupă cu Vakifbank Istanbul (Turcia), Volley Bergamo (Italia) şi cu Fakro Muszyna (Polonia) şi a acumulat trei puncte din patru posibile.

Cu un buget de un milion de euro, Metal Galaţi este dispusă să investească încă pe atât pentru a aduce în Capitală cele mai puternice formaţii de volei feminin din Europa. „Dacă echipa noastră va ieşi din serie vă promit că Final Four-ul Champions League se va disputa la Bucureşti. Am mai luat în discuţie Clujul şi Sibiul, însă avem nevoie de o sală care să găzduiască peste trei mii de suporteri, aşa cum este «Polivalenta» din Capitală. Unele spaţii închiriate altor instituţii ne împiedică, pe moment, să aducem aici ultimul act din Liga Campionilor”, a spus preşedintele grupării din Galaţi.

Corneliu Mangalea a precizat că edilii din Cluj şi din Sibiu s-au arătat foarte interesaţi de a asigura ultimul act al acestei întreceri. „Toată lumea este conştientă că ar avea enorm de câştigat din punctul de vedere al imaginii, deoarece beneficiile organizării acestei finale ar fi imense”, a încheiat Mangalea, dezamăgit că la Galaţi nu există o arenă competitivă.
Din spusele oficialului campioanei României, federaţia de specialitate nu va ajuta financiar clubul gălăţean pentru Final Four: „Ei deja ne-au pus în temă că au alte proiecte şi că îşi cheltuie altfel resursele din buget”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite