Ferrari atacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre sponsorii principali de la McLaren ar putea trece la Ferrari, italienii intenţionând să-l aducă şi pe Alonso Povestea de spionaj de anul trecut a fost trecută în istorie, dar

Unul dintre sponsorii principali de la McLaren ar putea trece la Ferrari, italienii intenţionând să-l aducă şi pe Alonso

Povestea de spionaj de anul trecut a fost trecută în istorie, dar Ferrari e pe cale să-şi învingă din nou adversarul.

"McLaren şi Ferrari s-au înţeles să pună punct diverselor dispute şi să aducă această problemă către o concluzie finală", spune un comunicat oficial al celor de la McLaren, emis vineri.

Astfel, la 10 luni după ce echipa britanică a fost amendată cu o sumă-record în lumea sportului, 100 de milioane de dolari, securea războiului dintre cele două echipe este îngropată oficial. Ferrari "uită" astfel de documentul confidenţial de 780 de pagini care îi aparţinea şi care a fost găsit în curtea celor de la McLaren şi renunţă la acţiunile în tribunal pe care le pregătea împotriva adversarilor.

De asemenea, căluţul cabrat se alege şi cu remuneraţie financiară substanţială pe care o va folosi însă doar în scopuri caritabile, potrivit unui anunţ oficial al companiei. Ferrari au confirmat la rândul lor încheierea disputei dintre cele două echipe "în interesul Formulei 1".

Totuşi, oamenii de la Maranello spun că vor continua acţiunile de judecată împotriva fostului lor angajat, Nigel Stepney, cel care i-a înmânat documentul confidenţial fostului designer-şef de la McLaren, Mike Coughlan.

Santander, de mână cu Alonso la Ferrari

Cum un rău nu vine niciodată singur, după toate cheltuielile pe care au fost nevoiţi să le suporte în urma acestui scandal, McLaren ar putea rămâne şi fără unul dintre cei mai importanţi sponsori. Banco Santander, unul dintre principalii finanţatori ai echipei, ar putea pleca către scuderia de la Maranello începând cu anul 2010.

Potrivit zvonurilor, această mutare este strâns legată de posibilul transfer al lui Fernando Alonso la Ferrari începând cu acelaşi sezon 2010. Strategia celor de la Santander l-ar putea astfel avea din nou pe pilotul spaniol în prim plan.

Planurile de marketing ale băncii au fost date peste cap după ce acesta a părăsit McLaren pentru Renault, unde principal sponsor este un alt gigant al finanţelor mondiale, ING. Publicaţia germană "Sport Bild" avansează chiar suma cu care Banco Santander l-ar momi pe Alonso la Ferrari: 25 de milioane de euro.

Deocamdată, singura replică oficială venită de la Banco Santander este: "Avem contract cu McLaren până la finalul sezonului 2009". Spaniolii au avut totuşi de câştigat chiar şi după plecarea lui Alonso la Renault în special pe piaţa britanică, unde folosesc imaginea lui Lewis Hamilton. Cum britanicul tocmai a câştigat acasă la Silverstone, este evident de ce banca preferă deocamdată să păstreze tăcerea, jucând din câte se pare la două capete.

McLaren şi Ferrari s-au înţeles să pună punct diverselor dispute şi să aducă această problemă (n.r. - povestea de spionaj) către o concluzie finală
McLaren, echipă Formula 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite