„Făt-Frumos“ din lumea Formulei 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numai 10 ani, Hamilton şi-a transformat talentul într-un titlu. Lewis Hamilton nu l-a trădat pe bossul McLaren, Ron Dennis, care în 1998 i-a oferit şansa de a creşte în cadrul faimoasei echipe britanice. 

Anthony Hamilton, tatăl proaspătului campion mondial, a prevăzut parcă de la naştere sprintul pe care fiul său îl va face către glorie. L-a numit Carl Lewis în cinstea fostului campion olimpic american şi viteza avea într-adevăr să fie pasiunea lui Hamilton jr., chiar dacă acesta a preferat un sprijin motorizat pentru a doborî recorduri.

Pe când puştiul avea 8 ani, adunările familiale de duminică în jurul circuitelor de carturi din Marea Britanie au devenit o tradiţie pentru “The Hamilton’s”. Probabil nimeni nu-şi imagina că în doar 15 ani o asemenea adunare de duminică ar putea sărbători un nou campion mondial. Nimeni, în afara tatălui său, care la un moment dat avea 3 servicii pentru a putea susţine cariera fiului său.  

Pariul lui Ron Dennis

Totul s-a schimbat însă când Lewis avea 10 ani. Atunci l-a întâlnit pe omul care i-a marcat cariera. La o competiţie auto, Hamilton s-a apropiat de Ron Dennis şi i-a cerut un autograf, spunându-i că este campion de karturi şi îşi doreşte ca, într-o zi, să piloteze “săgeţile argintii”.

Mai în glumă, mai în serios, patronul McLaren i-a scris atunci puştiului pe bucata de hârtie: “Sună-mă peste vreo nouă ani şi găsim noi ceva”. Doar trei ani aveau însă să treacă şi, în 1998, Lewis a fost cooptat în programul McLaren de perfecţionare a piloţilor.

Ron i-a călăuzit cariera tânărului Hamilton în următorii zece ani, iar puştiul nu şi-a dezamăgit mentorul şi a urcat treaptă cu treaptă spre marea performanţă.

Un simplu campion

Proaspătul câştigător al titlului mondial încearcă să stea departe de efervescenţa care a cuprins întreaga lume şi în special Marea Britanie după victoria sa. Nu face prea mult caz nici de faptul că a devenit primul campion mondial de culoare şi nici nu îşi doreşte să devină o emblemă precum Tiger Woods, Muhammad Ali sau Michael Jordan.

Nici posibila alegere a lui Barack Obama la conducerea SUA nu-l impresionează prea tare, deşi a fost chestionat chiar şi asupra acestui lucru. “Nu m-am gândit niciodată că sunt singurul pilot de culoare”, a declarat Lewis presei britanice.

E doar un tânăr de 23 de ani din Stevenage, cu o superbă prietenă la braţ, cu mai mulţi bani decât îşi poate imagina că va cheltui şi ale cărui ambiţii nu depăşesc cele trei titluri cucerite de idolul său Ayrton Senna pentru McLaren. Probabil că Michael Schumacher va mai avea de aşteptat până când un alt pilot se va apropia de  cele şapte titluri ale sale.

Jucăria mult-dorită

“Nu vreau să bat recordurile lui Schumacher. Vreau doar maşina asta. E cea mai frumoasă din lume”, a spus Hamilton despre un model de lux McLaren F1 LM, care este expus în fabrica din Woking şi care costă peste 6 milioane de euro.

 “Încă două titluri mondiale şi e a ta”, i-a spus Ron Dennis, boss-ul de la McLaren. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite