Fără strălucire în deşert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Heltne a fost singura atletă din România care a ajuns într-o finală
Anca Heltne a fost singura atletă din România care a ajuns într-o finală

Din cele trei reprezentante ale României, doar Anca Heltne s-a calificat în finală, clasându-se pe locul 7 la aruncarea greutăţii, cu 18,86 metri. Federaţia Română de Atletism avea ca obiectiv calificarea în două-trei finale la Mondialele de sală din Qatar.

Cu doar trei reprezentante la Campionatele Mondiale de sală, calificate la patru probe, Anca Heltne (aruncarea greutăţii), Ancuţa Bobocel (1.500 şi 3.000 de metri) şi Adelina Gavrilă (triplusalt), România a avut doar o atletă în finale.

Este vorba despre Anca Heltne care s-a clasat pe locul 7 în ultimul act, cu o aruncare de 18,86 de metri, reuşită din prima încercare. Tricolora a aruncat sub nivelul din calificări (19,10 metri), reuşind a doua aruncare de doar 18,58 metri, pentru ca următoarele patru încercări să le rateze.

Bobocel, prima sub linie

Concursul de aruncare a greutăţii a fost câştigat cu o aruncare de 20,85 de metri a belorusei Nadzeya Ostapchuk. Podiumul a fost completat de Valerie Vili (Noua Zeelandă), cu 20,49 de metri şi Natallia Mikhnevich (Belorusia), cu 20,42 de metri.

Ancuţa Bobocel a ratat calificarea în finala probei de 3.000 de metri, încheind seria a doua a calificărilor pe locul 9, cu timpul de 8:54.08 minute. Chiar dacă românca a făcut cel mai bun timp al său pe această distanţă, ea nu a prins ultimul act, din cauza a 86 de sutimi.

„Ancuţa a făcut o cursă bună, dar trebuie să vedem că a avut o serie foarte grea, cu recordmena mondială a probei. Cred că, dacă ar fi alergat în prima serie, ar fi obţinut calificarea directă. Îmi pare rău că a fost prima sub linia calificării, dar o felicit şi am încredere că va reuşi performanţe mai bune pe viitor", a declarat Gabriela Szabo, conducătorul delegaţiei României la Campionatele Mondiale de la Doha.

Ancuţa Bobocel se calificase şi în proba de 1.500 de metri, dar, din cauza timpului foarte scurt dintre cele două probe, a hotărât să nu se mai prezinte la start. „Era foarte greu pentru ea să mai ia un start la doar 2-3 ore distanţă de cursa de 3.000 de metri", a mai spus fosta atletă.

Nici cea de-a treia reprezentantă a noastră, Adelina Gavrilă, nu a acces în finala de la triplusalt. Cea mai bună încercare a sa a fost de doar 13,45 metri, iar baremul de calificare a fost de 14,20 metri. Ea a ocupat în final poziţia a 15-a, din cele 19 concurente care au luat startul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite