FRHG a decis înfiinţarea „Romanian Hall of Fame”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostele glorii vor primi distincţii din partea federaţiei
Fostele glorii vor primi distincţii din partea federaţiei

Conducerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă a decis, într-o şedinţă a Biroului Federal începerea demersurilor pentru înfiinţarea unui „Hall of Fame” pentru marile glorii ale sportului cu crosă şi puc.

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Marius Gliga, a precizat că iniţiativa are ca scop recunoaşterea personalităţilor acestui sport, care, în anii '70 au uimit o lume întreagă.

„Intenţionăm să organizăm Romanian Hall of Fame, o galerie în care vor fi promovaţi cei care au reprezentat nume sonore în hochei ca sportivi, antrenori, arbitri sau manageri. Aceştia vor fi propuşi anual de o comisie formata din foşti jucători, antrenori şi jurnalişti, iar intrarea în Romanian Hall of Fame se va face într-un cadru festiv", a spus Gliga.

Conform proiectului adoptat, în fiecare patinoar se va organiza o galerie, în care se vor prezenta, prin imagini, momente speciale din activiatea celor care vor pătrunde în Romanian Hall of Fame. Astfel de galerii vor putea prezenta de asemenea si acesorii care au apartinut celor pe care ii onoram, tricouri, crose, medalii sau alte articole provenite din donatii.

Iniţiativa vine pe fondul relansării acestui sport în România. După iniţiera programelor naţionale la nivel de copii şi juniori, rezultatele pe plan internaţional încep să se simtă uşor-uşor, iar federaţia a trecut la perfecţionarea corpului de antrenori.
În ultimii ani s-au făcut eforturi consistente nu doar pentru consolidarea infrastructurii, ci şi a dezvoltării acesteia. Pe acest fond, cu sprijinul autorităţilor locale s-au înălţat patinoare la Braşov, Târgu Mureş şi Cârţa.

Avem convingerea ca aceste eforturi vor fi completate prin recladire traditiei pe care o avem in acest sport , onorarea celor care au reprezentat cu succes si mandrie culorile nationale in competitiile monidale de hochei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite