FOTOGALERIE Presa britanică, entuziasmată de desfăşurarea Jocurilor Olimpice 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocoş a câştigat lupta cu greutăţile şi a cucerit argintul
Cocoş a câştigat lupta cu greutăţile şi a cucerit argintul

Succesul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra a dovedit lumii şi în special Marii Britanii că această ţară mai are încă un rol de jucat pe scena internaţională, însă această încredere redobândită trebuie fructificată, a estimat luni presa britanică, relatează AFP.

Numărul mare de medalii obţinute de sportivi, entuziasmul debordant al publicului şi voluntarilor, precum şi buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice au schimbat modul în care este văzută Marea Britanie, însă doar timpul va spune dacă această moştenire va dura în timp, subliniază ziarele britanice.

Rusia, care deşi a ocupat locul 4 în clasamentul pe medalii, şi-a îmbunătăţit rezultatele pe care le-a obţinut în urmă cu patru ani la Beijing, determinând autorităţile ruse să califice drept 'strălucită' participarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

'Trebuie să ne felicităm. Reuşita delegaţiei olimpice a Rusiei a fost extraordinară', a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, într-o declaraţie acordată publicaţiei Moskovski Komsomoleţ, citată de agenţia spaniolă EFE. În cursul acestei săptămâni, şeful de la Kremlin îi va primi în cadrul unei ceremonii speciale pe membrii delegaţiei olimpice a Rusiei, care a cucerit la Londra 24 de medalii de aur (una mai mult decât la Beijing), 25 de medalii de argint şi 33 de bronz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite