FORMULA 1: Kimi Raikkonen renunţă la alcool pentru un nou titlu mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an 2008 decepţionant, pilotul finlandez Kimi Raikkonen se pregăteşte intens pentru noul sezon din Formula 1, cu speranţa cuceririi unui nou titlu mondial, după cel obţinut în 2007.

Pentru a fi într-o formă cât mai bună încă de la prima cursă a sezonului, ce va avea loc la sfârşitul lunii martie, în Australia, pilotul echipei Ferrari urmează o dietă foarte strică şi a renunţat, totodată, la consumul de alcool. Pierderea kilogramelor în plus a fost impusă piloţilor din Marele Circ şi de introducerea noilor sisteme KERS (Kinetic Energy Recovery Sistem), care implică o greutate suplimentară a monoposturilor de Formula 1, cu până la 40 kg.

Potrivit ziarului finlandez "Sanomat", Raikkonen a avut, în sezonul trecut, cu peste trei kg în plus faţă de greutatea din 2007, când a cucerit titlul mondial (62 kg). În aceste condiţii, fostul campion a decis să renunţe, în urmă cu câteva săptămâni, la consumul alcool, precum şi la petrecerile în cursul cărora consuma frecvent băuturi alcoolice. O decizie "salutară", potrivit apropiaţilor săi, deoarece alcoolul nu i-a adus mereu beneficii lui Kimi Raikkonen, chiar dacă a fost ales de către Johnnie Walker, cunoscuta marcă scoţiană de whisky, drept protagonist al unui spot publicitar.

Oare cum va mai bea din şampania învingătorului?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite