Explozie de bucurie în casa familiei Bute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl lui Lucian Bute, Ştefan, nu s-a dezlipit de televizor, iar mama sa, Maricica, s-a rugat într-o cameră alăturată. Oamenii din Pechea, satul natal al campionului nostru, s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a fi martori la emoţiile şi bucuria lui Lucian Bute.

Pechea a fost ieri-dimineaţă o comună inundată de fericire. Oamenii din satul natal al lui Lucian Bute s-au trezit devreme pentru a-l vedea pe consăteanul lor „la muncă". Cu o oră înainte de începerea meciului, aproape că nu mai vedeai nicio casă cu lumina stinsă.

Mai mult, unul dintre barurile locale a avut program special, deschizându-şi uşile la o oră mai degrabă nocturnă, decât matinală. Dotat cu ecran mare şi proiector, localul a fost luat cu asalt de aproape o sută de pecheni pătimaşi. Printre ei, lider de galerie, pugilistul Cristian Ciocan, care obţinuse în urmă cu o săptămână, în Germania, a patra sa victorie la profesionism.

„Pateu de Pechea"

Acasă la Lucian, în camera plină de trofee, Ştefan Bute, tatăl campionului, a văzut meciul înconjurat de rude şi prieteni. Tensiunea a fost maximă. Primele două runde au fost urmărite într-o linişte aproape totală şi cu pumnii încleştaţi de emoţie. Imaginea ultimelor secunde ale precedentei confruntări cu Andrade încă bântuia prin încăpere.

Însă, loviturile năprasnice ale lui Lucică din runda a treia le mai alungă din crispare. „Bravo Luci! Jos cu el!", răbufneşte părintele, care simte parcă încleştarea şi dorinţa fiului său că poate să-l termine mai repede pe mexican. Iar gândurile tată-fiu sunt comune. Stânga în bărbie şi Andrade cade prima oară, în runda a patra.

Toţi sar şi nu mai au timp să se aşeze, deoarece vine şi lovitura decisivă, la ficat, care nu-l mai ridică pe Andrade de la podea. În doar câteva secunde
curtea familiei Bute, de pe strada Muncii, din Pechea, devine „câmp" de sărbătoare.

Petrecere cu vin şi grătare

Vecini, cunoscuţi vin să felicite şi să-şi manifeste bucuria vizavi de victoria consăteanului lor. Vin, grătare şi discuţii care îl au ca subiect principal pe Lucică. „Stângaci ca mine. La ficat, mânca-l-ar tata! L-a făcut pateu de Pechea! Doar primele două reprize am avut emoţii, când am văzut cum loveşte în a treia, m-am liniştit. Mă aşteptam să-l dea jos, dar prin a şaptea.

Sunt un tată fericit, tată de campion. Îl aşteptăm nerăbdători acasă, să facem Sărbătorile aşa cum se cuvine", a spus Ştefan Bute. Mama, Maricica, nu a văzut nici de această dată meciul, s-a rugat incontinuu la icoanele din camera alăturată: „Sunt cea mai fericită mamă din lume. Mulţumesc lui Dumnezeu că am o aşa mândreţe de băiat. Îl aştept acasă cu centura de diamante".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite