Examen trecut cu brio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Ghionea (stânga)   a fost unul dintre cei mai buni jucători români în turneul iberic
Valentin Ghionea (stânga) a fost unul dintre cei mai buni jucători români în turneul iberic

Naţionala de handbal masculin a României a încheiat pe locul secund turneul internaţional de la Badajoz (Spania) după ţara-gazdă, campioană mondială în 2005. Sub comanda noului selecţioner Vasile Stângă, tricolorii au demonstrat că se pot bate de la egal la egal cu marile forţe ale continentului.

Cu doar câteva zile înaintea turneului preliminar pentru play-offul Campionatului Mondial din 2011, naţionala masculină de handbal a României a participat la un puternic turneu de verificare la Badajoz.

A fost un ultim prilej pentru Vasile Stângă să găsească formula optimă cu care va aborda partidele cu Anglia, Finlanda şi Bosnia din acest week-end. În primul meci, disputat vineri seară, România a remizat scor 30-30 cu reprezentativa Elveţiei.

Csepreghi, un talent confirmat

A fost un rezultat bun, ţinând cont că echipele de club din Ţara Cantoanelor au progresat mult în ultimii ani şi tot mai numeroşi jucători de top din Europa aleg să joace acolo.

În cel de-al doilea meci amical, tricolorii au învins greu Brazilia, scor 28-24, graţie în special jocului bun pe faza defensivă şi a câtorva acţiuni individuale de mare efect ale extremei Laurenţiu Toma (golgheterul lui HCM Constanţa în Liga Campionilor) şi ale interului Iuliu Csepreghi, noul "diamant" al handbalului autohton.

Jurcă şi Ghionea, liderii naţionalei

În ultima partidă disputată la Badajoz, România a pierdut cu 27-33 în faţa Spaniei, campioană mondială în 2005 şi medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. În faţa taurului spaniol, tricolorii au luptat din răsputeri să păstreze o diferenţă onorabilă pe tabelă.

Singurii stranieri din lotul nostru, Rareş Jurcă (Goppingen/Germania)) şi Valentin Ghionea (Pick Szeged/Ungaria) şi-au demonstrat clasa, ultimul reuşind să marcheze din 7 metri în ultima secundă golul cu care România a terminat în clasament pe locul secund turneul de la Badajoz (Elveţia a pierdut sâmbătă la şapte goluri în faţa Spaniei şi a încheiat competiţia cu un golaveraj inferior nouă cu un singur gol).

Au evoluat pentru naţionala României la turneul de la Badajoz:

Portari: Mihai Popescu şi Rudi Stănescu.
Jucători de câmp: Toma (16), Ghionea (12), Jurcă (11), Csepreghi (10), Sabou (5), Novanc (4), Georgescu (4), Irimescu (4), Sadoveac (3), Stamate (2), Fenici (2), Onyejekwe (2), Rohozneanu (2) şi Petrea (1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite