Eva Tofalvi, speranţa României la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva Tofalvi (stânga) s-a obişnuit cu podiumul în ultimii ani
Eva Tofalvi (stânga) s-a obişnuit cu podiumul în ultimii ani

Principalul eveniment polisportiv al anului 2010 va avea loc în luna februarie (12-28) în oraşul Vancouver.

Atunci, cei mai valoroşi competitori din sporturile de iarnă se vor întrece în cadrul ediţiei cu numărul XXI a Jocurilor Olimpice.

Sporturile incluse în program sunt în număr de 15, printre acestea figurând biatlonul, bobul, hocheiul pe gheaţă, patinajul artistic şi de viteză, schiul alpin şi fond, precum şi săriturile. În ceea ce priveşte schiul acrobatic, acum se va consemna apariţia unei noi discipline, şi anume schi-crosul.

Bazele sportive ce vor găzdui întrecerile au fost concentrate în două zone aflate la o distanţă de circa 100 de kilometri una de cealaltă, la Vancouver şi la Whistler. Din acest motiv vor exista două sate olimpice şi tot atâtea locuri în care se vor decerna medaliile.

Ca un fapt inedit, ceremoniile de deschidere şi de închidere a JO nu vor avea loc pe un stadion, ci în „BC Place Center", o sală cu o capacitate de 55.000 de locuri aflată în centrul oraşului - s-a decis astfel pentru că în această perioadă a anului cantităţile de precipitaţii sunt importante acolo.

România nu are mari speranţe la medalii, singura capabilă să obţină o clasare pe podium fiind biatlonista Eva Tofalvi. Sportiva în vârstă de 31 de ani are de partea ei experienţa acumulată în cei 12 ani de când participă la competiţiile mondiale, locul 11 ocupat la finalul sezonului trecut fiind cel mai bun al ei. Tofalvi nu se află însă într-un moment propice al carierei, ea fiind operată recent (a avut o infecţie puternică).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite