Eroul CE este din Insulele Feroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actuala ediţie a Europenelor de nataţie are un erou incontestabil care, poate paradoxal, nu provine din rândul multiplilor medaliaţi cu aur.

E vorba de Pal Joensen (foto), vicecampionul european din proba de 1.500 m liber, cel care a cucerit prima medalie din istoria sportului din Insulele Feroe la seniori! Povestea lui este fascinantă şi dovedeşte că atunci când există pasiune, niciun obstacol nu poate fi prea mare.

Desemnat mereu sportivul anului în Feroe din 2007 încoace, el a explodat în 2008, pe când avea doar 17 ani. Atunci a devenit triplu campion european de juniori, cucerind primele medalii de aur din sportul feroez. În ciuda ofertelor de naturalizare, Pal a continuat să se pregătească în Insulele Feroe. Chiar dacă în toată ţara nu există niciun bazin mai mare de 25 de metri, adică jumătate din lungimea unei piscine olimpice!

Nu poate merge la JO

Din păcate pentru ţara lui, înotătorul e foarte aproape de a concura pentru Danemarca. Dar nu pentru că s-a săturat să tot facă întoarceri în bazinele de 25 de metri, ci pentru că vrea neapărat să concureze la Jocurile Olimpice. Iar Insulele Feroe nu sunt afiliate la CIO! „Cred că voi încerca să mă calific şi să concurez pentru Danemarca la Olimpiada de la Londra", a declarat Joensen, care a mai terminat şi pe locul 5 la 800 m liber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite