Englezii au pregătit imnul bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La CE din 2010, la Sheffield, spadasinele au coborât de pe podium fiindcă s-a intonat alt imn. Acum, favorite din nou la aur, ele aşteaptă versiunea corectă.

Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Simona Gherman au revenit în Marea Britanie la mai bine de un an după gafa de la Sheffield, când organizatorii Campionatului European au încurcat imnurile României în momentul festivităţii de premiere. Acum, echipa noastră de spadă, câştigătoare a ultimelor două titluri mondiale, speră să asculte imnul cel bun, pentru că obiectivul e aurul olimpic. Fiecare dintre spadasine l-ar vrea pentru ea, la individual. Toate tânjesc însă după cel cu echipa.

Ne batem cu China

„Nu ne gândim decât la medalia de aur. Mulţi ne consideră favorite. Noi nu vrem decât să rămânem ancorate în realitate şi să atingem apogeul carierei", ne-a declarat Ana Maria Brânză, care a câştigat argintul la individual acum patru ani, la Beijing. La individual au şanse bune şi Anca Măroiu şi Simona Gherman, care şi-au disputat în finală titlul european din acest an, câştigat de ultima. De altfel, toate cele trei sportive tricolore sunt clasate în Top 10, ceea ce le va asigura un culoar favorabil până în sferturi, unde am putea avea chiar un duel românesc.
 
În concursul pe echipe, spadasinele noastre sunt principalele favorite, cele mai puternice adversare fiind China şi Italia. La individual, cele mai bine cotate sunt asiaticele Yujie Sun şi Na Li, după care vin cele trei românce.

Băieţii au şanse şi ei la podium

Medaliaţi cu argint la Europenele din acest an, băieţii de la sabie speră şi la un podium olimpic în proba pe echipe. Cotaţi cu şansa a doua, după Rusia, elevii lui Covaliu vor mai avea ca adversari pentru medalii Germania şi Italia. O altă medalie ar putea veni şi la individual, din partea lui Rareş Dumitrescu (foto), vicecampion mondial în 2009. 

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite