Elita mondială, prezentă la maraton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul este astăzi Capitala mişcării. Peste 20 de atleţi de top vor lua startul, de la ora 9.30, la Maratonul Internaţional. Premiile sunt pe măsura organizării. La semi-maraton se vor acorda bonusuri de peste cinci mii de euro, în timp ce la maraton au fost alocaţi 32.000 de euro.

Managerul tehnic al Federaţiei Internaţionale de Atletism, Paolo Ottone, a lăudat organizarea Maratonului Internaţional Bucureşti, spunând că această întrecere va ajunge printre cele mai importante din Europa. Oficialul forului internaţional este de părere că toţi participanţii care se vor alinia la start vor avea numai de câştigat, fie că sunt sportivi de performanţă, sau doar simpli oameni dornici de mişcare.

Victorie de cinci mii de euro

„Este o provocare pentru oricine. Vreau să-i felicit pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestui eveniment, iar premiile care se acordă au atras, aşa cum era şi normal, multe nume din topul mondial, aşa că vom avea o cursă foarte frumoasă. Bucureştiul are un număr remarcabil de astfel de atleţi, mai ales că este la prima ediţie. Sunt sigur că timpii înregistraţi la final vor fi buni şi sperăm ca vremea să ne permită să admirăm cursa”, a precizat Ottone.

Învingătorul cursei de maraton, la masculin, va fi recompensat cu suma de cinci mii de euro, în timp ce ocupantul poziţiei a doua va primi suma de 2.500 de euro, locul trei fiind premiat cu 1.500 de euro. La feminin, premiile sunt şi ele substanţiale: trei mii de euro pentru câştigătoare, 1.500 de euro pentru poziţia a doua şi o mie pentru locul trei. În total, la maraton, valoarea premiilor se ridică la 32.000 de euro.

Nici participanţii cursei de semi-maraton, care se aleargă pe distanţa a 21,095 kilometri, nu vor fi uitaţi. La masculin se vor da 1.200 de euro pentru primul loc, în timp ce poziţiile a doua şi a treia vor avea un bonus de 800, respectiv 600 de euro. La feminin, cea care va trece prima linia de sosire va primi 800 de euro, iar locurile doi şi trei vor avea un fond de 500, respectiv 300 de euro.

Printre atleţii cu nume, care vor lua startul la maratonul de astăzi, se numără kenyanul Rotich John Kipngeno, cel care deţine cel mai bun timp, 2h 12min 05sec, italianul Errebbah Mostafa, rusul Abubakirov Marat şi Fredrik Uhrbom (Suedia), Karolina Rakiec (Polonia) şi Joan Jepkorir (Kenia).

O fostă canotoare e organizatoare

Această întrecere de anvergură este organizată de fosta canotoare Valeria Răcilă, medaliată olimpică cu aur la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles. „Am gândit această cursă mai mult pentru români, chiar dacă majoritatea atleţilor cu nume din ţara noastră se pregătesc pentru maratonul de la Chicago sau de la Rio de Janeiro. Îmi doresc ca această competiţie să devină una de amploare, atât în ţară cât şi în Europa şi să avem nume sonore la start. Anul acesta vreau să realizez un eveniment perfect”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen la conferinţa de presă.

Printre sutele de alergători de la Maratonul Internaţional Bucureşti va lua startul şi redactorul-şef adjunct al cotidianului „Adevărul”, Emilian Isailă. Aceasta este a treia cursă a sa, după ce a alergat la Budapesta, pe 30 septembrie 2007, şi la Stockolm, pe 31 mai 2008. „Pentru  mine a fost un vis să parcurg această distanţă, de 42,195 kilometri. Maratonul mi-a schimbat viaţa dintr-una sedentară într-una dinamică”, a completat Emilian Isăilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite