Elba Timişoara, în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbaliştii de la Muncipal Elba Timişoara vor pleca astăzi la un inedit turneu în China. Turneul bănăţenilor, o premieră pentru baschetul românesc, s-a realizat prin intermediul

Baschetbaliştii de la Muncipal Elba Timişoara vor pleca astăzi la un inedit turneu în China. Turneul bănăţenilor, o premieră pentru baschetul românesc, s-a realizat prin intermediul fundaţiei sârbe Veba, datorită bunelor relaţii pe care antrenorul Dragan Petricevici le are la Belgrad.

Turneul celor de la BCM Elba cuprinde opt meciuri în diferite oraşe din regiunea Jeng Shu. "Am avut probleme mari pentru că cei din China nu ştiau nimic despre baschetul românesc.

Nu au prea fost de acord să aibe o echipă care vine dintr-un campionat care nu există în rang listul mondial", a spus tehnicianul Dragan Petricevici. În cadrul acestui proiect au mai participat de-a lungul timpului echipe din Serbia, Slovenia, Croaţia şi Lituania.

Toate cheltuielile - care se ridică la 100.000 de dolari, vor fi suportare de organizatorii din China. Printre adversarele celor de la BCM Elba se afla ocupanta locului trei în prima ligă chineză, Jiangsu, cu care vor juca trei meciuri. De asemenea, timişorenii vor întâlni şi o selecţionată americană din zona Los Angeles, din care fac parte şi foşti jucători din NBA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite