Echipele lui CS Dinamo, în pericol de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică a afectat serios bugetul grupării bucureştene. Iar dacă în sporturile individuale este oarecum mai uşor să găseşti sponsori, la cele de echipă situaţia este una realmente alarmantă. Elisabeta Lipă recunoaşte că echipele dinamoviste nu pot avea şanse de reuşită în faţa celor din provincie, care au în spate un oraş întreg.

CS Dinamo s-a mândrit dintotdeauna cu echipele sale. În primul rând pentru că acestea au obţinut rezultate deosebite, atât pe plan intern, cât şi în confruntările internaţionale. Nu întâmplător Cupa Campionilor Europeni a fost expusă de şapte ori în vitrina clubului: de trei ori la volei masculin, de două ori la baseball, o dată la handbal şi la rugby.

Titlul de golgheter pentru Bogdan Voica

Vremurile s-au schimbat. Nu în bine, din nefericire. Şi în condiţiile unui buget tot mai mic, secţiile de jocuri sportive şi-au găsit tot mai greu susţinere din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor. De parcă nu ar fi fost de ajuns, nici sponsorii nu se îngrămădesc să-şi asocieze numele cu Dinamo deşi palmaresul acestor echipe este impresionant.

Câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1965, multiplă campioană naţională (12 titluri), echipa masculină de handbal a clubului Dinamo a jucat un rol important în succesele obţinute de România în sportul cu mingea mică la nivel internaţional. Cum vara trecută mai mulţi sportivi au fost trecuţi în profesional, iar alţii şi-au căutat contracte în alte părţi, printre secţiile care au fost serios afectate de acest proces s-a numărat şi cea din sportul cu mingea mică. Şi deşi terminase ediţia 2008-2009 a Ligii Naţionale pe locul 3, la un punct în urma lui UCM Reşiţa şi la trei de campioana HCM Constanţa, Dinamo era pe punctul să se desfiinţeze în iunie trecut.

Părăsită de portarii Bârza, Marocico şi Dragomir, de interii Sandu, Manea şi Dimache, precum şi de extremele Pătru şi Mironescu, echipa pregătită de Eliodor Voica şi Ionel Ene s-a bazat în campionatul abia încheiat pe mulţi jucători tineri, talentaţi, însă lipsiţi de experienţă. În aceste condiţii, Dinamo a terminat competiţia pe locul 12, cu 10 puncte, menţinându-se în prima ligă (au retrogradat Rom Cri Braşov şi CSM Medgidia). Ca o consolare, Bogdan Voica a cucerit titlul de golgheter, cu 188 de goluri marcate dinamovistul ocupând primul loc în Trofeul „Aurel Bulgariu".

Elisabeta Lipă caută soluţii de redresare

Aflată la comanda clubului bucureştean într-o perioadă extrem de dificilă, multipla campionă olimpică şi mondială la canatonaj Elisabeta Lipă studiază acum mai multe variante prin care echipa de handbal, dar nu numai, să-şi regăsească strălucirea de altădată. O variantă ar fi mutarea formaţiei la Braşov, în urma unei fuziuni cu Rom Cri, care a retrogradat.

„Deocamdată nu s-a decis nimic. Există acea variantă cu Braşovul, însă momentan este în fază de studiu. Noi, la Dinamo, avem o mare problemă. Despre noi se spune că luăm bani de la stat, însă acelaşi lucru se întâmplă şi cu celelalte echipe din ţară. Doar că acolo investeşte municipalitatea. Dinamo se bate cu echipe care au bugete mult mai mari decât noi. Din acest motiv a apărut varianta de a muta formaţia de handbal la Braşov", a declarat pentru „Adevărul Sporturi" şeful clubului bucureştean.

N-ar fi pentru prima oară când o echipă din Bucureşti este mutată în Provincie. În urmă cu câţiva ani, formaţia de volei Steaua a activat la Slatina, localitate unde şi-a desfăşurat şi jocurile.

Voleibalistele au câştigat Cupa României toamna trecută

În acest an, cea mai bună comportare dintre echipele lui CS Dinamo au avut-o cele de volei. Fetele au cucerit Cupa României, toamna trecută, acesta fiind primul lor trofeu important câştigat pe plan intern, în ultimele două decenii. Ele au ocupat locul 3 la finalul ediţiei 2009-2010 a Diviziei A1, pe aceeaşi poziţie terminând şi echipa masculină de volei.

Rugbiştii dinamovişti au pierdut cu 0-64 la Baia Mare!

Clasată pe locul 3 în ediţia trecută de campionat, însă rămasă în afara luptei pentru titlul naţional, echipa de rugby a clubului Dinamo nu a reuşit să suplinească plecarea unor jucători importanţi. Şi cum mulţi dintre componenţii săi sunt tineri, nici în acest an rezultatele nu sunt la nivelul celor trecute.

Afectată şi de unele accidentări (Curea are piciorul stâng imobilizat), echipa bucureşteană a suferit recent cea mai grea înfrângere din istoria participărilor ei la Divizia Naţională: 0-64 cu Ştiinţa, la Baia Mare!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite