Echipa naţională, într-un picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi jucători prezenţi în campaniile precedente ar putea lipsi anul acesta, din cauza accidentărilor sau din motive personale Deşi noul antrenor principal al tricolorilor, Costel

Mai mulţi jucători prezenţi în campaniile precedente ar putea lipsi anul acesta, din cauza accidentărilor sau din motive personale

Deşi noul antrenor principal al tricolorilor, Costel Cernat, este încrezător înaintea campaniei de calificare, lotul naţionalei se anunţă destul de subţire.

Seniorii se vor reuni vineri pentru a începe un nou drum către Divizia A a Campionatului European. Cea mai importantă schimbare faţă de campania precedentă de calificare s-a petrecut pe banca tehnică, acolo unde în locul lui Liviu Călin a fost numit Costel Cernat.

Fosta glorie a Stelei şi a echipei naţionale va avea o misiune foarte dificilă în condiţiile în care mai mulţi jucători şi-au anunţat, din diverse motive, indisponibilitatea. Totuşi, fostul tehnician al echipei CS Otopeni se arată încrezător în şansele sale. "În primul rând, pentru mine este o onoare să antrenez echipa naţională", a spus Cernat pentru "Adevărul Sporturi".

"Obiectivul este calificarea în prima grupă valorică a Europenelor şi, dacă jucătorii vor fi determinaţi, cred că vom putea ajunge acolo unde ne-am propus", a adăugat principalul naţionalei.

Probleme mari de lot

Criza conducătorilor de joc de anul trecut se adânceşte în acest an. Paul Helcioiu şi Adrian Blidaru, principalii candidaţi, sunt accidentaţi.

Helcioiu, care suferă de condromalacie, o afecţiune a cartilajului la genunchi, ne-a declarat: "Intervenţia chirurgicală e o soluţie. În funcţie de decizia medicului voi vedea dacă vin sau nu la naţională. Oricum, eu consider că timp de 12 ani mi-am făcut datoria faţă de România". O posibilă soluţie, confirmată de Costel Cernat, ar fi Octavian Popa Calotă de la CSU Atlassib Sibiu.

Principalul naţionalei a luat legătura şi cu experimentaţii Claudiu Fometescu şi Virgil Căruţaşu, dar ambii au răspuns negativ.

Contactat de "Adevărul Sporturi", Căruţaşu, care a renunţat la naţională după un diferend cu fostul antrenor principal, Liviu Călin, spune că pentru el acest subiect este unul încheiat. "Nu mai vreau să comentez nimic. Am renunţat şi nu mă mai interesează subiectul", a declarat extrema de forţă a campioanei CSU Ploieşti.

Mihai Silvăşan ar fi o altă absenţă. "Silvăşan are o problemă medicală la spate, ne-a trimis şi rezultatele unui RMN", spune Costel Cernat.

Antrenori secunzi

Echipa tehnică a naţionalei se va definitiva până pe 25 iulie. "În legătură cu antrenorii secunzi voi lua o hotărâre împreună cu directorul tehnic Mircea Vulc şi cu antrenorul federal coordonator Nicolae Danetiu", afirmă Costel Cernat. Favoriţii sunt Dan Calancea, care a fost secund şi în campania precedentă, Valentin Pogonaru, antrenorul lotului de U18 sau Ioan Constantin, antrenorul lotului de U20.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite