Duş rece cu scandinavele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a suferit prima înfrângere la Beijing, 23-24, în faţa campioanei europene en titre, Norvegia Naţionala feminină a României păstrează şanse la o medalie olimpică, deşi a

România a suferit prima înfrângere la Beijing, 23-24, în faţa campioanei europene en titre, Norvegia

Naţionala feminină a României păstrează şanse la o medalie olimpică, deşi a fost depăşită de Norvegia. Tricolorele şi-au aflat adversara din sferturi după închiderea ediţiei.

Reprezentativa feminină a României îşi continuă drumul spre o medalie olimpică, chiar dacă a suferit ieri prima înfrângere, 23-24 cu Norvegia.

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici se clasează pe locul secund în grupa A, fiind devansată doar de scandinave. Aseară, tricolorele urmau să-şi afle adversara după ultimul meci al grupei B, dintre Coreea de Sud şi Ungaria, care s-a terminat după închiderea ediţiei.

60 de minute de suspans

Partida cu nordicele a fost una echilibrată, contraindicată cardiacilor. Rând pe rând, cele două formaţii şi-au împărţit perioadele faste cu cele mai puţin bune, iar de aici au rezultat nenumărate răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. La final, a câştigat echipa pregătită de Marit Breivik, care a avut şi şansa de partea ei.

Tadici a luat roşu pentru proteste

Momentul-cheie al meciului s-a consumat la final, în ultimele secvenţe ale jocului, când cei doi arbitri i-au refuzat o aruncare de la 7 metri interului Carmen Amariei. Protestele selecţionerului Gheorghe Tadici nu i-au adus acestuia decât un cartonaş roşu, prilejuind jubileul nordicelor, care s-au impus la limită, cu 24-23.

România a încheiat pe locul secund în grupă, urmând să întâlnească în sferturile de finală ocupanta locului trei din grupa B.

La ora închiderii ediţiei, pe această poziţie se afla naţionala Ungariei, dar maghiarele mai aveau de disputat partida contra Coreei de Sud, care se găsea pe locul secund. Un eventual succes al europenelor ar fi condus, automat, la o rocadă între cele două echipe.

România - Norvegia 23-24 (11-12)

România: Dinu (1) - Maier (4), Amariei (5), Neagu (4), Brădeanu, Gâlcă (5), Ardean (2), Beşe, Lecuşanu (2).
Antrenor: Gheorghe Tadici.

Norvegia: Haraldsen - Aamodt (1), Snorroeggen (1), Lybekk (4), Noestvold (3), Breivang (1), Lunde (3), Hammerseng (3), Johansen (4), Frafjord (1), Larsen (1), Riegelhuth (2).
Antrenor: Marit Breivik.

Sunt dezamăgit de rezultat şi foarte supărat pe maniera de arbitraj. Cei doi ruşi au influenţat rezultatul final.
Gheorghe Tadici, selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite