După înot, face triatlon!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic al înotului masculin românesc, concurează acum într-o altă disciplină sportivă. Retras anul trecut din activitate, Răzvan Florea pedalează şi aleargă în prezent pe distanţe maraton în concursurile de triatlon.

Răzvan Florea (30 de ani), singurul înotător român din istorie medaliat olimpic (JO de la Atena din 2004), a decis anul trecut să renunţe la disciplina care l-a consacrat. Florea a înţeles repede că nu poate sta totuşi departe de sport, departe de adrenalina competiţiilor, aşa că i-a venit o idee năstruşnică. Ce-ar fi să particip şi eu la triatlon?, a fost întrebarea care l-a măcinat scurt timp pe Răzvan. Scurt timp pentru că s-a apucat imediat de antrenamente, iar rezultatele au şi început să apară. „Am participat la patru concursuri până acum, am terminat chiar pe locul trei la «Naţionale», însă la categoria amatori, şi sunt mulţumit, dar momentan totul este doar un hobby", a dezvăluit Răzvan pentru „Adevărul".

Gestul lui Florea este de lăudat, mai ales că un concurs clasic de triatlon nu este chiar o competiţie la îndemâna oricui. Acesta presupune 1.500 metri de înot, 40 kilometri parcurşi cu bicicleta şi alţi 10 kilometri de alergare, ultima probă fiind cea care-i mai dă deocamdată ceva bătăi de cap lui Răzvan. „Cred că la înot mă pricep încă bine, cu bicicleta mă descurc acceptabil pentru că am mers des după retragere, cu alergarea e puţintel mai dificil pentru că sunt masiv", a spus Florea.

El visează să poată participa cândva într-un concurs de «Half Iron Man» (1,9 km înot, 90 km cu bicicleta, 21,1 km alergare), varianta mai uşoară a celui mai solicitant concurs sportiv de pe planetă. „«La Iron Man» nu cred că am şanse, dar poate la varianta pe jumătate o să mă bag cândva doar că să-mi dovedesc mie însumi că pot face asta. Momentan, mă mulţumesc să îl sponsorizez pe Alex Diaconu, campionul naţional al triatlon, care merge şi la «Iron Man»".

Organizează un maraton de înot

Pe lângă afacerile cu echipament sportiv „Tyr" şi orele de înot predate la Palatul Copiilor din Constanţa, cel căruia i se mai spune şi „Căpitanul" se implică în această perioadă şi-n organizarea „Aqua Challenge". La 30 iulie, la Mamaia, are loc un maraton de înot în Marea Neagră, în care amatori şi profesionişti se întrec pe distanţele de 1.500 de metri, respectiv 5.000 de metri.

''«La Iron Man» nu cred că am şanse, dar poate la varianta pe jumătate o să mă bag cândva doar că să-mi dovedesc mie însumi că pot face asta.''
Răzvan Florea sportiv

Cosmin Contra s-a apucat de golf

Cosmin Contra a lăsat fotbalul o perioadă, însă îşi consumă energia tot prin sport. Mai precis, la golf. „Guriţă" se antrenează serios pentru că şi-a fixat şi un obiectiv îndrăzneţ: vrea să fie reprezentantul României Olimpiada din 2016. „M-am apucat de golf din 2005. Mă gândesc serios că aş putea participa la Olimpiadă. Ar fi frumos să pot reprezenta ţara la JO. Dacă nu am putut să particip ca fotbalist, de ce să nu încerc ca jucător de golf?" a mărturisit Contra, în exclusivitate pentru „Adevărul".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite