Dublu de aur pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canoiştii români Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi (Dinamo) şi-au apărat ieri, la Belgrad (Serbia), titlul continental cucerit anul trecut, la 500 de metri.

Ei au parcurs distanţa în 1:41,641, fiind urmaţi de sportivi din Azerbaidjan (1:41,689) şi Polonia (1:41,959). Tot în finalele de ieri, şi tot la 500 m, Iosif Chirilă a terminat pe 5 la canoe simplu, iar Iustin Porcăraşu şi Dan Cristian Costea au ocupat poziţia a 9-a la caiac dublu.

Anul trecut au fost campioni mondiali

În vârstă de 22 de ani, Victor Mihalachi a plecat din Republica Moldova, ţara sa natală, deranjat fiind de „nepotismele care existau la lot". El a moştenit pasiunea pentru acest sport de la tatăl lui, care a făcut caiac. Colegul său de barcă, Liviu Alexandru Dumitrescu s-a născut în Stefeşti, judeţul Prahova, şi a deprins tainele acestui sport extrem de dur la Orşova. Anul trecut, la Trasona (Spania), Mihalachi şi Dumitrescu au avut aceleaşi clasări la Europene, însă la Mondialele de la Poznan au cucerit titlul pe ambele distanţe. Ei au fost declaraţi cei mai buni sportivi în 2010 de către clubul Dinamo şi Federaţia Română de Caiac-Canoe.

La CE de la Belgrad delegaţia României a mai cucerit, sâmbătă, alte trei medalii: argint - Iosif Chirilă, canoe simplu 1.000 m, bronz - canoe dublu 1.000 m şi caiac 4 1.000 m. Mihalachi şi Alexandru au pierdut din nou, surprinzător, proba de 1.000 de metri în care sunt deţinătorii titlului mondial, după ce în luna mai, la Cupa Mondială de la Poznan, nici măcar nu s-au calificat în finală. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite