Dubla lui Schlierenzauer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gregor Schlierenzauer, săritorul cu schiurile austriac în vârstă de 21 de ani, are şansa unică de a egala performanţa lui Sven Hannawald singurului sportiv care reuşit să se impună în toate cele patru etape ale Turneului celor Patru Trambuline.

Învingător la Oberstdorf, în etapa inaugurală a Turneului Celor Patru Trambuline, acesta a mai obţinut un succes important, tot în Germania, dar la Garmisch-Partenkirchen, datorită unor sărituri de 138, respectiv 134 de metri. Astfel, campionul mondial de la Oslo şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul competiţiei şi poate spera în continuare că va egala recordul lui Sven Hannawald, singurul om care a câştigat pe toate trambulinele la aceeaşi ediţie.

La zece ani de la performanţa extraodinară a germanului, tânărul austriac care va împlini 22 de ani pe 7 ianuarie este stimulat la o performanţă iesită din comun şi de premiul pus de organizatori în joc care au promis un cec în valoare de un milion de franci elveţieni pentru cel care va termina cu victorii pe linie a 60-a ediţie a Turneului.

Al 38-lea succes în Cupa Mondială pentru Gregor Schlierenzauer l-a ajutat pe acesta să se apropie de liderul ierarhiei all-time, finlandezul Matti Nykänen, care a obţinut 46 de victorii între 1981 şi 1991. Pe locul doi se află Adam Malysz, însă este de aşteptat ca polonezul să fie depăşit de austriac în următoarele săptămâni.

"E incredibil, o zi cu adevărat extraordinară pentru mine. Nu au fost cele mai bune sărituri ale mele, dar tot am câştigat, iar acest lucru este cel mai important. Acum mă aştept să fie plin de lume la Innsbruck" , a declarat învingătorul de la Garmisch-Partenkirchen, după cel de-al şaptelea succes în Turneul Celor Patru Trambuline.

Liderul Cupei Mondiale, doar locul 2

La fel ca şi în cazul primului loc, pe poziţia a doua a podiumului a venit acelaşi sportive în ambele etape, liderul la zi al Cupei Mondiale, Andreas Kofler.
Următoarele două etape vor avea loc pe 4 ianuarie la Innsbruck în Austria localitatea natală a lui Gregor Schlierenzauer, care are şi o victorie acolo, obţinută la începutul lui 2010. şi pe 6 ianuarie Bischofshofen, tot în Austria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite