Drăgulescu, după ce a fost exclus din lotul JO: Le cer lui Ponta şi Antonescu să intervină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu a cucerit două titluri mondiale în 2009
Marian Drăgulescu a cucerit două titluri mondiale în 2009

Octuplul campion mondial Marian Drăgulescu a făcut un apel public prin care le-a cerut premierului şi preşedintelui să intervină pentru el, după ce miercuri seara forul de gimnastică a decis ca sportivul să nu participe la Jocurile Olimpice de la Londra.

Marian Drăgulescu nu va participa la Jocurile Olimpice de la Londra, al căror start se dă în doar câteva zile. Aşa au decis oficialii forului de gimnastică şi membrii staff-ului tehnic miercuri seara.

Decizia luată de cei de la federaţie l-a dezamăgit pe Marian Drăgulescu, octuplu campion mondial. "Sunt dezamãgit, mai ales pentru că am o şansă reală la sol. Exerciţiile pe care le-am prezentat în continuare sunt exerciţii de top, de prima treaptă a podiumului. Mi se pare nedrept pentru că mi se ia o şansă nu numai mie, românilor, de a lua încă o medalie", a declarat gimnastul pentru prosport.ro.

Drăgulescu a făcut şi un apel public către autorităţile care pot schimba decizia luată de for, gimnastul adresându-se chiar premierului Victor Ponta şi preşedintelui interimar Crin Antonescu. "Fac un apel public către cei care pot să schimbe lucrurile, să se uite la exerciţiile pe care le-am postat pe internet. Vreau să urmărească toată lumea exerciţiile, să vadă dacă am şanse. Fac un apel la domnul prim-ministru Victor Ponta, ştiu că este un fan al sportului, la domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, care poate să se uite un pic la ce s-a întâmplat zilele astea, la doamna Andronescu, la doamna Tocală, la COSR, să se facă o comisie, să se uite la munca mea, la exerciţiile prezentate şi să se ia o hotărâre în acest sens", a afirmat sportivul.

Octuplul campion mondial are încredere în exerciţiile sale de la sol şi consideră că, dacă nu participă la JO, le dă satisfacţie adversarilor săi de competiţie. "Solul meu este un sol de «gold». Mi-e ciudă, mi se pare că suntem fraieri ca români să avem o şansă şi să n-o folosim. Mă gândesc ce satisfacţie au adversarii mei. Este păcat pentru mine, că am muncit atât, pentru România, pentru federaţie, pentru COSR", a arătat Drăgulescu.

Sportivul nu are încredere în exerciţiile colegilor săi, spunând că lotul de gimnastică este "vai de capul lui". "Nu ştiu dacă colegii au ceva în plus faţă de mine. (...) La gimnastică suntem vai de capul nostru, la masculin, pe plan mondial numai eu am urcat pe prima treaptă. Şi aşa suntem o ţară mică, cu sportul mai ieşim afară".

Drăgulescu s-a mai aflat într-o situaţie similară în anul 2004, când a fost nevoit să facă mai multe teste pentru a putea concura la Campionatele Europene de la Ljubljana. De acolo, s-a întors cu patru medalii de aur.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite