Două înfrângeri şi o victorie pentru tricolori la Portugalete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de polo a României a încheiat pe locul trei puternicul turneul amical de la Portugalete (Spania).

După ce au învins în prima zi campioana olimpică en-titre Ungaria, scor 11-9, elevii lui Istvan Kovacs au pierdut apoi confruntările cu ţara gazdă (fostă campioană mondială în 1998 şi în 2001), scor 8-10, şi cu Muntenegru (campioană europeană en-titre), scor 6-9. Competiţia a fost câştigată de reprezentativa Muntenegrului, echipă care mai învins Spania (11-4) şi Ungaria (9-8).

Până la turneul final al CE, poloiştii români vor mai participa la un ultim test de verificare în Slovacia (20-22 august, alături de gazde, Grecia şi Marea. La Europenele din Croaţia, România va evolua în grupa A, împotriva echipelor Muntenegru, Croaţia, Italia, Spania şi Turcia. În grupa B au fost repartizate Serbia, Ungaria, Germania, Grecia, Rusia şi Macedonia.

Programul tricolorilor

Plecarea delegaţiei României spre Zagreb este programată pentru data de 27 august. Datorită calificării la CM din 2011, obţinută recent la Liga Mondială (locul 5), naţionala ţării noastre nu mai are presiunea unui obiectiv impus la CE, ci o clasare cât mai bună. Dacă se vor clasa în primele şase locuri la Zagreb, tricolorii nu vor mai juca ulterior meciuri de calificare la următoarea ediţie a Campionatul European din 2012.

Meciul de debut al României este programat pentru data de 29 august, de la ora 11.00, în compania Turciei, fiind chiar partida de deschidere a Campionatului European.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite