Două noi cupe în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Baschet, Zona Europeană (FIBA Europe) şi Uniunea Europeană a Ligilor de Baschet (ULEB) au căzut la un acord privind formatul competiţiilor intercluburi în

Federaţia Internaţională de Baschet, Zona Europeană (FIBA Europe) şi Uniunea Europeană a Ligilor de Baschet (ULEB) au căzut la un acord privind formatul competiţiilor intercluburi în sezonul 2008-2009.

După ce ULEB a decis ca în Euroligă, prima competiţie ca valoare din Europa, să evolueze pentru următoarele trei sezoane aceleaşi echipe, acum organizaţia privată a căzut la un acord cu FIBA Europe în ceea ce priveşte celelalte competiţii. Astfel, fosta Cupă ULEB devine EuroCup, o competiţie cu 32 de echipe, 24 calificate direct şi 8, în urma a două tururi preliminare.

Apoi, fosta EuroCup devine EuroChallenge, unde şi-au anunţat dorinţa de a participa peste 50 de echipe, printre care şi CSU Ploieşti, U Cluj şi CSU Sibiu, ocupantele primelor trei locuri în România. Câştigătoarea şi finalista din EuroChallenge vor promova la finalul sezonului 2008-2009 în EuroCup, de unde vor retrograda ultimele două echipe cu cel mai slab parcurs.

Formatul Cupelor Europene, în sezonul 2008-2009

COMPETIŢIE Organizator Număr de echipe
Euroliga ULEB 24
EuroCup ULEB+FIBA Europe 32
EuroChallange FIBA Europe aprox. 50

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite