Două atlete, tăiate de pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspecte de dopaj, Elena Antoci şi Cristina Vasiloiu nu vor mai merge la Beijing şi au anunţat că se retrag din sport După scandalul legat de testul pozitiv în cazul Lilianei Popescu,

Suspecte de dopaj, Elena Antoci şi Cristina Vasiloiu nu vor mai merge la Beijing şi au anunţat că se retrag din sport

După scandalul legat de testul pozitiv în cazul Lilianei Popescu, atletismul românesc a mai primit două lovituri înaintea Jocurilor Olimpice.

Lista atleţilor români, care vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing s-a mai redus cu două persoane. Cristina Vasiloiu şi Elena Antoci au fost suspectate că s-ar fi dopat cu EPO, în urma unui test antidoping efectuat în laboratorul din Lausanne.

Solicitat de Agenţia Naţională Antidoping şi plătit de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, controlul a survenit după depistarea celor două sportive cu hemoglobina şi hematocritul mărite, asupra lor planând suspiciuni de dopaj.

În aceste condiţii, Federaţia nu a putut risca şi a anunţat că cele două sportive nu vor mai face deplasarea la Jocurile Olimpice, astfel că delegaţia română va număra cu două persoane mai puţin.

"Amândouă vor rămâne acasă, deoarece asupra lor planează suspiciuni de dopaj. Nu putem risca să ne prezentăm cu sportivi care întâmpină astfel de probleme", spune preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu.

Decizia luată de forurile româneşti este una normală, dacă ţinem cont că Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat amenzi usturătoare pentru ţările care vor avea sportivi prinşi dopaţi la Jocurile Olimpice.

Au spus adio sportului de performanţă

Chiar dacă neagă acuzaţiile de dopaj, cele două atlete au anunţat că, începând cu data de 1 august, nu mai practică sportul de performanţă.

"Dezinformările făcute public, cum că n-am plecat la Beijing pe 27 iulie, împreună cu restul delegaţiei arată clar că se preconiza un astfel de scandal în jurul atletismului şi federaţiei de specialitate. Noi urma să facem deplasarea la Jocurile Olimpice pe data de 14 august", susţin cele două sportive.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism nu a dorit să comenteze prea mult incidentul legat de cele două atlete.

"Atunci când vom avea rezultatele finale, vom discuta mai multe şi, dacă va fi cazul, vom prezenta istoria completă a acestei poveşti. Până atunci mă abţin de la alte declaraţii", a afirmat Sorin Matei.

102 sportivi

- români au mai rămas în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice, după excluderea celor două atlete

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite