Dopat cu EPO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să apară primul caz de dopaj în Turul Franţei a durat o săptămână: Manuel Beltran a fost depistat pozitiv Oficialii competiţiei au făcut o percheziţie ca în filme la hotelul

Până să apară primul caz de dopaj în Turul Franţei a durat o săptămână: Manuel Beltran a fost depistat pozitiv

Oficialii competiţiei au făcut o percheziţie ca în filme la hotelul în care au fost cazaţi componenţii echipei italiene Liquigas. "Nu am găsit nimic", a spus presei procurorul din Aurillac, Nathalie Bany.

Ţinta poliţiştilor a fost camera ciclistului iberic. "Nu s-a intrat şi în alte încăperi. Manuel Beltran a fost cazat singur în cameră, aşa că nu a fost nevoie de percheziţii multiple ale oamenilor legii", a declarat Paolo Barbieri, purtătorul de cuvânt al echipei Liquigas.

Beltran a fost depistat pozitiv cu eritropoetină (EPO), după un test antidoping care a fost efectuat la finalul primei etape din Turul Franţei. Rutierul spaniol este primul sportiv dopat din Le Tour 2008. Etapa din 5 iulie a fost fatală pentru iberic, care nu va mai ajunge la final.

Interogat în timpul nopţii de poliţie

Pat McQuaid, preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale, s-a arătat indignat de anunţul făcut de oficialii Marii Bucle. "Toţi aceşti idioţi cred că nu s-a terminat? Când vor învăţa că nu mai pot păcăli sistemul? Asta pentru că sistemul îi prinde mereu", a precizat oficialul UCI. În vârstă de 37 de ani, Beltran ar putea să fie primul dintr-o listă lungă de 20 de rutieri, despre care mai marii Turului Franţei au anunţat că "prezintă parametrii anormali pentru că probele acestora au un nivel ridicat al hematocritului, dar încă nu se află în culpă".

Manuel Beltran a fost interogat toată noaptea de vineri spre sâmbătă de poliţia franceză. Mai mult, conform legislaţiei în vigoare din Hexagon, reprezentanţii legii l-au reţinut pe rutierul iberic timp de 24 de ore, Beltran fiind eliberat abia ieri-seară. "Sportivul a fost reţinut pentru întrebări. Raportul oficial al procuratorii din Aurillac va apărea în următoarele zile", a încheiat procurorul Nathalie Bany.

Preşedintele UCI, Pat McQuaid, speră să nu mai existe un nou caz Beltran: "Este o lovitură gravă dată Turului Franţei. Sper să nu mai existe alte astfel de probleme". Roberto Amadio, managerul echipei Liquigas, a recunoscut că Amaury Sport Organization, organizatorul oficial al Le Tour 2008, l-a retras pe componentul grupării italiene din cursă. Şefii de la Liquigas au declarat că îl vor concedia pe Manuel Beltran dacă şi cel de-al doilea eşantion, cel de rezervă, va fi tot pozitiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite