Don King este invitat la meciul lui Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute, pregătit să-şi apere centura
Lucian Bute, pregătit să-şi apere centura

Omul care a organizat celebrele meciuri ale lui Muhammad Ali şi care l-a făcut mare pe Mike Tyson ar putea fi prezent la gala „Campion pentru România“. Rudel Obreja este în tratative cu recunoscutul promotor, care, potrivit unor surse, ar fi cerut 200.000 de dolari pentru prezenţa la Bucureşti.

Lumea bună a boxului mondial, care se adună de obicei la galele din Las Vegas, ar putea fi prezentă şi în România la meciul în care Lucian Bute îşi va apăra centura mondială IBF la categoria supermijlocie în faţa francezului Jean Paul Mendy (sâmbătă 9 iulie, ora 20.30, PRO TV).  Potrivit unor surse din cadrul Federaţiei Române de Box, citate de Mediafax, Don King ar urma să sosească la Bucureşti pentru gala „Campion pentru România" şi ar fi solicitat 200.000 de dolari pentru a fi prezent la Bucureşti.

Deocamdată însă, preşedintele forului, Rudel Obreja, nu poate confirma decât negocierile avute cu legendarul promotor american. „Mi-ar fi plăcut să vă dezvălui acest lucru în momentul în care aveam răspunsul final. Este adevărat că am purtat tratative cu Don King, însă deocamdată nu a confirmat prezenţa la Bucureşti. Oricum, suma vehiculată este exagerată", a declarat Obreja pentru „Adevărul". Gala „Campion pentru România", care se va desfăşura în incinta Pavilionului Expoziţional „Romexpo", ar putea avea şi alţi invitaţi de seamă din lumea bună a boxului, precum foştii campioni mondiali Evander Holyfield şi Lennox Lewis.

Celebru pentru frizura sa!

Dincolo de celebrele meciuri de box pe care le-a organizat în cariera sa, Don King este cunoscut în lumea întreagă pentru frizura sa, pe care o pune pe seama relaţiei pe care o are cu Dumnezeu. „Aveam părul creţ ca al oricărui alt negru. Dar, când am ieşit din închisoare în 1971, părul meu a început să crească drept în sus. Nu m-am gândit la altceva decât că e un semn de la Dumnezeu", a povestit Don King într-un interviu.

El este omul care a stat în spatele unor dueluri istorice, două dintre ele fiind considerate cele mai faimoase din toate timpurile: „The Rumble in the Jungle (Muhammad Ali l-a învins pe George Foreman, la 30 octombrie 1974, în Zair, actualmente Congo) şi „Thrilla in Manilla" (Muhammad Ali l-a învins pe Joe Frazier, la 1 octombrie 1975 la Manila, Filipine).

Cine este Don King

- Născut la 20 august 1931.
- A fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă, în 1967, dar a ieşit după numai patru ani.
- A fost promotor pentru majoritatea legendelor boxului: Muhammad Ali, George Foreman, Joe Frazier, Mike Tyson, Evander Hollyfield, Julio Chavez sau Larry Holmes.
- Are trei copii şi cinci nepoţi, iar soţia i-a decedat anul trecut. Avea 87 de ani.
- A apărut în mai multe lungmetraje sau seriale, iar figura sa emblematică a fost „clonată" în nenumărate alte producţii cinematografice sau TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite