Dinamo - Steaua 8-4, la medaliile olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul din Ştefan cel Mare are opt medaliaţi la Londra, în vreme ce gruparea din Ghencea doar patru. Oneştiul şi Bistriţa se laudă şi ele cu câte un performer care a urcat pe podiumul olimpic.

România a vut 14 medaliaţi la Jocurile Olimpice şi marea lor majoritate provin de la cele două cluburi departamentale, CS Dinamo şi CS Steaua, ambele fără legături cu echipele de fotbal.

În competiţiile de la Londra, sportivii legitimaţi la clubul Ministerului de Interne au reuşit rezultate mai bune decât cei care aparţin Ministerului Apărării. Ce-i drept, Dinamo a avut şi mai mulţi reprezentaţi la Olimpiadă, 41 faţă de numai 24, care au venit de la Steaua.

Singurele grupări din afara Bucureştiului care au medaliaţi legitimaţi sunt CS Bistriţa, cu Răzvan Martin, şi CS Oneşti, cu Diana Chelaru. Pentru medaliile obţinute, olimpicii dinamo­vişti vor încasa bani din partea sponsorului Erbaşu, care oferă 10.000 de euro pentru aur, 7.500 de euro pentru argint şi 5.000 de euro pentru bronz.

Alin Moldoveanu are dublă legitimare

Există însă şi sportivi cu dublă legitimare, lucru des întâlnit în România. Campionul olimpic Alin Moldoveanu e şi la Dinamo, şi la Tehnoton Omega Iaşi, această situaţie acordându-i un sprijin financiar în condiţiile în care el concurează la un sport modest susţinut din punct de vedere al banilor.

Anul trecut, ANST a încercat să interzică dubla legitimare, dar s-a renunţat la iniţiativă, realizându-se că sportivii vor avea mult de suferit dacă se ajunge la asta, întrucât li se vor micşora remuneraţiile şi aşa destul de modeste.

Toţi medaliaţii de la Londra au fost invitaţi ieri de unul dintre sponsorii COSR  să ia parte la o festivitate de decernare a unor premii speciale. Producătorul de automobile Renault a oferit modelul Latitude pentru aur, modelul Megane pentru argint şi modelul Twigo pentru bronz. Gimnastele Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa, dublu medaliate, au primit câte două maşini.

14 maşini a oferit unul dintre sponsorii COSR, Renault răsplătind eforturile şi performanţele medaliaţilor.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite