Din nou reginele Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de spadă a României, formată din Loredana Iordăchioiu, Simona Alexandru, Ana Maria Brânză şi Anca Măroiu, a cucerit ieri, la Sheffield (Anglia), medalia de aur la Campionatul European, după ce a învins în finală Rusia, scor 45-31. Până în ultimul act al competiţiei, tricolorele au trecut pe rând de Danemarca (45-27), Ungaria (43-37) şi Franţa (45-38).

La fel ca în finala câştigată la Mondialele din 2010, Ana Maria Brânză a evoluat uşor accidentată, ea având jumătate de unghie ruptă la picior. Vicecampioana olimpică a trecut însă peste dureri şi şi-a ajutat coechipierele. Cea mai în formă dintre spadasinele noastre a fost însă Simona Alexandru. Finala a fost una la discreţia tricolorelor, care au trecut în avantaj relativ repede şi şi-au majorat treptat avantajul, astfel că deznodământul meciului a fost unul previzibil.

Este al patrulea titlu continental obţinut de tricolore la ultimele şase ediţii ale Campionatului European. Graţie acestui rezultat, Brânză&Co sunt calificate în proporţie de 80% la Jocurile Olimpice din 2012, având nevoie doar de o clasare onorabilă la Mondialele din toamnă pentru a  obţine matematic biletele către Londra.

Scandal la sabie băieţi

România îşi confirmă astfel supremaţia în această probă din ultimii ani şi îşi trece în palmares a noua medalie de aur la Europenele de scrimă din istoria competiţiei.  Campioni mondiali şi vicecampioni continentali în 2009, sabrerii români au ratat de data aceasta o medalie, pierzând duelul din semifinale cu Italia (29-45) şi apoi cel din finala mică cu Rusia (35-45). Oficialii români dau însă vina şi pe arbitraj. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite