Descoperitorul dopingului cu propriul sânge: "Valorile indică o transfuzie la Contador"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jordi Segura, cel care a descoperit modalitatea de detectare a transfuziilor cu propriul sânge, susţine că în cazul în care nivelul de plastifianţi descoperit în urina ciclistului Alberto Contador este cel vehiculat, atunci este vorba de dopaj.

"Pungile de plastic au unele componente care se numesc plastifianţi şi care conservă proprietăţile globulelor roşii şi menţin activitatea la stocarea sângelui. Cum aceste resturi se pot găsi şi în articole comune, pentru ca un test să fie considerat pozitiv trebuie un nivel mai ridicat de cantitate detectată. Aceşti parametri sunt un indiciu fără echivoc, dar va trebui să vedem toate datele şi să aflăm dacă au apărut schimbări bruşte la analize anterioare şi posterioare", a declarat Segura, într-un interviu acordat cotidianului spaniol As.

Purătorul de cuvânt al ciclistului a afirmat că informaţiile vehiculate în presa internaţională privind rezultatul pozitiv al unui al doilea test antidoping sunt "fără fundament".

"Este inexact, este greşit, sunt acuzaţii fără fundament", a spus Jacinto Vidarte, adăugând că nu vor mai exista reacţii ale sportivului până la o decizie finală a UCI în acest caz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite