Debut ruşinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut surprinzător, la Timişoara, cu Cipru (70-71), în primul meci din cadrul Grupei B a eşalonului secund al baschetului european Elevii lui Costel Cernat au cedat pe final un

România a pierdut surprinzător, la Timişoara, cu Cipru (70-71), în primul meci din cadrul Grupei B a eşalonului secund al baschetului european

Elevii lui Costel Cernat au cedat pe final un meci pe care nu aveau voie să îl piardă, complicându-şi situaţia şi reducându-şi şansele, şi aşa mici, de accedere în prima grupă valorică.

Cu o evoluţie inconstantă, "tricolorii" s-au împleticit în faţa ciprioţilor în sala "Constantin Jude" din Timişoara. Cea mai mare diferenţă în favoarea gazdelor s-a consemnat puţin după startul partidei, 13-5, artizanii desprinderii fiind Szijarto, Burlacu şi Dumitrescu. Ciprioţii aruncă, însă, bine de la distanţă şi termină primul sfert în avantaj.

Forma bună a lui Szijarto, Burlacu şi Bogdan Popescu aduce din nou România în avantaj, câştigând clar sferturile doi, însă aceasta a fost singura perioadă cu adevărat bună a naţionalei. Finalul de meci consemnează o revenire în joc a oaspeţilor, care preiau conducerea şi câştigă pe final, deşi Popescu putea trimite meciul în prelungiri, dacă nu rata una dintre cele două aruncări libere din ultimele secunde.

Scuzele de rigoare

Conştienţi de greutatea înfrângerii, jucătorii şi oficialii români promit recuperarea punctelor. "Am greşit mult la recuperare pe faza defensivă, asta e mai mult vina noastră, a jucătorilor înalţi, pentru că i-am lăsat să recupereze prea multe mingi sub panoul nostru", a declarat Virgil Stănescu, regretând înfrângerea la limită.

"Anul trecut am câştigat chiar şi în deplasare cu Cipru, astăzi am greşit, i-am lăsat prea mult să-şi facă jocul. E păcat de acest meci, pentru că nu ştiu câte echipe vor mai pierde pe teren propriu cu Cipru, cred că va conta mult această înfrângere", a mai spus Stănescu.

"Ăsta-i baschetul, se întâmplă să şi pierzi, însă e dureros când pierzi la un singur punct. Am dominat meciul, însă în baschet trebuie să fii foarte precis în aruncările de la distanţă şi cred că la acest capitol ne-a învins Cipru. S-a văzut că este o echipă tare", a fost reacţia antrenorului Costel Cernat.

România - Cipru 70-71 (15-17; 24-28; 14-17; 17-19)

România - Stănescu 10, Helcioiu 5, Mihai Paul 3, A. Dumitrescu 3, Szjiarto 15, Burlacu 13, Căpuşan 6, B. Popescu 15

Cipru - Pilavas 9, Anastasiadis 5, Kounounis 5, Liatsos 11, Koronides 19, Kaskiris 2, Trisokkas 11, Garacia 9

Încercăm să reparăm punctele negative pentru a nu mai repeta greşelile în meciurile următoare
Costel Cernat,
antrenor România

Trebuie să ne concentrăm, pentru că urmează multe meciuri şi mai dificile
Virgil Stănescu,
jucător România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite