Daţi-i lui Nadal o rachetă de lemn!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de puţin a venit Nadal la fileu în finală la Wimbledon! Forţat de vreo două ori de scurtele lui Federer şi atât. Acum, punctele nu se mai câştigă frumos. Important e să apară pe

Cât de puţin a venit Nadal la fileu în finală la Wimbledon! Forţat de vreo două ori de scurtele lui Federer şi atât. Acum, punctele nu se mai câştigă frumos. Important e să apară pe tabelă în dreptul tău şi atât. Mai mult, contează premiul şi mai puţin trofeul.

Din ce văd eu, copiii încep astăzi să joace tenis sperând că vor ajunge bogaţi. La noi era altfel. Noi ne gândeam "cu câte titluri câştig mai mult, cu atât mai bine", dar deviza asta nu mai este valabilă astăzi. Desigur, sunt importante şi rezultatele, pentru că în urma lor faci bani, dar premiile sunt cele care se ţintesc.

Astfel, presiunea asupra jucătorului sau a antrenorului este dublă. Şi totul creşte din ce în ce mai mult.Televiziunile plătesc din ce în ce mai mult, iar turneele oferă premii din ce în ce mai mari, pentru că altfel jucătorii nu vin.

Personalitatea lor atrage contracte publicitare. Şi astfel cresc şi conturile. Jocul a evoluat, la fel şi echipamentul, care devine din ce în ce mai performant. Dar mă întreb cum ar fi dacă săptămâna trecută Nadal ar fi servit la Wimbledon cu o rachetă de lemn. Aşa cum aveam noi pe vremuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite